Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:24 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Υγείας στο Νοσοκομείο
Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Καβάλας είναι σε καλό επίπεδο, αν και υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, πράγμα που οδηγεί και σε θέματα δυσλειτουργιών, ανέφερε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Γάκης μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Ίδρυμα. Εκεί συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Αναστάσιο Καρασαββόγλου και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφώντα Κροκίδη για να ενημερωθεί για τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου.
Πρόσθεσε δε πως

γίνονται προσπάθειες από το νοσοκομείο για να βρεθούν πόροι και να εξασφαλιστεί προσωπικό και εξοπλισμός και γίνονται προτάσεις προκειμένου να έρθει νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. «Θα συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία και θα δούμε τι μπορούμε από την πλευρά μας να παρέχουμε για να εξυπηρετούνται ανάγκες του νοσοκομείου» ανέφερε ο κ.Γάκης.

Καβάλα: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ
Στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Γ.Σ.Ε.Ε. και των Εργατικών Κέντρων Βορείου Ελλάδας εν’ όψει της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, πρόκειται να συμμετάσχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας. Με ανακοίνωσή του, καλεί σωματεία και εργαζόμενους να πάρουν μέρος ενεργά στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην συμπρωτεύουσα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Καβάλα: Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στη ΔΕΘ
Το Επιμελητήριο Καβάλας θα συμμετάσχει στην ΔΕΘ μέσω του περιπτέρου της Ένωσης Επιμελητηρίων σε ένα χώρο 25 τετραγωνικών μέτρων με 12 περίπου επιχειρήσεις. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δέμπας σημείωσε πως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τους καβαλιώτες επιχειρηματίες να κάνουν τις συναλλαγές και επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε έναν σύγχρονο χώρο, όταν μάλιστα η ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια διαρκώς ανανεώνεται και αναβαθμίζεται.

Καβάλα: Εγγραφές παιδιών σε παιδικούς σταθμούς με voucher
Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβαλάς» ενημερώνει δικαιούχους voucher που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα τμήματα προσχολικής αγωγής του Δήμου καβάλας, να εκτυπώσουν την αξία τοποθέτησης (voucher) για κάθε παιδί από την ειδική εφαρμογή «οριστικά αποτελέσματα» της ΕΕΤΑΑ ΑΕ και να απευθυνθούν μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου στο γραφείο διοίκησης του Νομικού Προσώπου που βρίσκεται στον 1ο όροφο του Β΄ ΚΑΠΗ από τις 7 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.
Στο μεταξύ, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Δημαρωγός» του Δήμου Θάσου ενημερώνει ότι η Ε.Ε.Τ.Α.Α. ενέκρινε τελικά μόνο 68 ωφελούμενους από τους 87, «κόβοντας» 19 Γονείς ως επιλαχόντες, αν και έχουν πλήρη φάκελο, με την αιτιολογία της έλλειψης χρηματοδότησης.

Καβάλα: Εξοφλήθηκε το υπεραστικό ΚΤΕΛ για τις μαθητικές μεταφορές
Ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ εισέρευσε στα ταμεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για τις μαθητικές μεταφορές του 2015-2016. Ο πρόεδρος του φορέα μεταφοράς κ. Τσεντεμεϊδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εν λόγω εξέλιξη καθώς η πληρωμή αυτή εκκρεμούσε εδώ και μήνες και προκαλούσε λειτουργικά προβλήματα. Ήδη το ΚΤΕΥΛ υπέγραψε την σύμβαση για την μεταφορά των μαθητών για το 2016-17.

Καβάλα: Εντοπίστηκαν οι δράστες οκτώ κλοπών
Επτά άτομα, ηλικίας 28 έως 36 ετών, τα οποία έχουν επανειλημμένα απασχολήσει την αστυνομία για υποθέσεις κλοπών, είναι οι δράστες οκτώ κλοπών σε σπίτια που διαπράχθηκαν από το 2012 σε χωριά της Καβάλας.
Οι δράστες αφαίρεσαν από τα σπίτια διάφορα χρυσαφικά, 2.200 ευρώ, 1 ηλεκτρονική συσκευή και 1 κινητό τηλέφωνο.

Καβάλα: Συλλογή σχολικών ειδών για άπορες οικογένειες
Για 2η συνεχόμενη φορά η «Actionteam» μαζί με τον σύλλογο «Πνοή» για το παιδί και την οικογένεια συλλέγει σχολικά είδη για τους μαθητές των 350 άπορων οικογενειών του προγράμματος ΣτηρίΖΩ! Η συλλογή θα λάβει μέρος στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, από τις 1 μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου και ώρες 10:30 το πρωί με 2:30 το μεσημέρι και 6:00 το απόγευμα με 9:30 το βράδυ!

Καβάλα: Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Γ. Α. Παπαϊωάννου
Ο 1ος Διεθνής διαγωνισμός σύνθεσης Γ. Α. Παπαϊωάννου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Παπαϊωάννου» για παραδοσιακά όργανα και ορχήστρα, ολοκληρώνεται με μια συναυλία, σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.
Θα ακουστούν τρεις συνθέσεις που πέρασαν στον τελικό, των Ugras Durmus (Τουρκία), Δημ. Κοντού (Ελλάδα) και Στ. Πασόπουλου (Ελλάδα) ενώ θα ακολουθήσει βράβευση. Ερμηνεύει η ορχήστρα δωματίου ContraTempo υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, ο Γιώργος Καλαμάκης ούτι και ο Βασίλης Ζιγκερίδης κανονάκι. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αν.Μακεδονία: «Via Egnatia» σε Καβάλα και Δράμα
Στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας συνεχίζεται αύριο Τετάρτη το 2ο Φεστιβάλ «Via Egmatia” της Περιφέρειας Ανατ.Μακεδονίας- Θράκης. Στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Πολιτιστικό Αντάμωμα από Χορευτικούς Συλλόγους της Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης.
Από την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου παίρνει τη σκυτάλη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας με το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» για μικρούς στις πηγές Κεφαλαρίου Δοξάτου. Στην Πλατεία του χωριού στις 8 το βράδυ θα γίνει παρουσίαση για τη σημασία της Αρχαίας Εγνατίας Οδού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, θα ακολυθήσει παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορό από τους τοπικούς συλλόγους και εκδήλωση Οινο-γευσιγνωσίας.

Ξάνθη: Τελική ευθεία για Γιορτές Παλιάς Πόλης
Ξεκινούν, αυτό το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Η διοργάνωση πραγματοποιείται για 26η χρονιά και συνδέει την ιστορία και την παράδοση του τόπου μέσα από ήχους, χορούς, δρώμενα και εκθέσεις που θα διαρκέσουν μια εβδομάδα. Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Μητροπόλεως, με συναυλία των Άγγελου και Στέλιου Διονυσίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καβάλα: Αθλητικό διήμερο με κολύμπι, δρόμο και ποδηλασία
Το 2ο Αθλητικό Διήμερο διοργανώνουν στην Καβάλα η Επιτροπή Νεολαίας, Αθλητισμού & Παιδείας του Δήμου, σε συνεργασία με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τους αθλητικούς συλλόγους (ΣΕΒΑΣ, ΟΚΑΚ, ΟΚΑΦ, ΑΟΚ, Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού, ΟΘΑΚ, ΝΟΚ και Κύκλοτρον) της πόλης. Το Αθλητικό Διήμερο θα περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας 1.500 & 5.000 μ., αγώνες δρόμου 1.000 μ. για παιδιά έως 12 ετών, 5 χιλ. & 10 χιλ. για άνω των 12 ετών και ποδηλασία 60 χιλιομέτρων. Η ημερομηνία διεξαγωγής είναι το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Αίθριος καιρός
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις προβλέπεται για σήμερα στην Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανότητα βροχής στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, εν λόγω, καβαλα, συμμετοχή, ελλαδα, θεσσαλονικη, ΔΕΘ, voucher, εεταα, καπη, κτελ, ηλεκτρονική, θεατρο, ούτι, egnatia, ξανθη, αοκ, νοκ, καιρος, αξια, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, voucher, ημερομήνια, εεταα, σχολικα ειδη, ηλεκτρονική, αστυνομια, θρακη, μουσικη, πλαισιο, τηλεφωνο, αγωγη, αγωνες, αλληλεγγυη, αοκ, βραδυ, βρισκεται, γακης, γινει, γινονται, γλεντι, γονεις, διευθυνση, δρωμενα, διημερο, δυναμικο, εγγραφες, ευκαιρια, ευρω, εκθεσεις, εβδομαδα, ενεργα, εν λόγω, εξελιξη, ετων, εφορεια, ζωνη, ιδρυμα, καπη, κελσιου, κινητο, μακεδονια, μηνες, νοκ, οικογενεια, οκτω, παιδι, παιδια, παρουσιαση, προβληματα, πρωι, σαββατο, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπιτια, συγχρονο, τριτη, φεστιβαλ, φορα, χρηστος, ωρες, μποφορ, εφαρμογη, ευθεια, ειδη, εξοπλισμος, ιατρικο, κηπο, κυριακη, νομικου, νοσοκομειο, οργανα, ορχηστρα, πηγες, θεματα, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα