Με αερόστατο «πετάει» η 81η ΔΕΘ

11:40 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η 81η ΔΕΘ «πετάει» με αερόστατο και ενώνει φέτος για πρώτη φορά, με έναν πρωτότυπο τρόπο, τις μεγαλύτερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους να επισκεφτούν την μεγαλύτερη εκθεσιακή διοργάνωση από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Εδώ και λίγους μήνες γίνεται μία συντονισμένη

προσπάθεια να συμπεριληφθεί το αερόστατο στις επιλογές των τουριστών που επιλέγουν ως προορισμό όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Χαλκιδική και τα Μετέωρα. Σύντομα επίσης, θα γίνονται πτήσεις και στην περιοχή των ιαματικών λουτρών στο Λαγκαδά, καθώς έχει ήδη δρομολογηθεί συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες, είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ο Μίλτος Κοτζαγερίδης ,εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα αερόστατα για τη ΔΕΘ, στο Πρακτορείο Fm.

O στόλος των αερόστατων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ξεκινά τελικά το ταξίδι του σήμερα (30/8/2015), με πρώτο σταθμό το Κιλκίς (19:00 στο πάρκο Βενιζέλου). Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε την έναρξη των πτήσεων χθες, 29 Αυγούστου, από τις Σέρρες. Μετά από τις αλλαγές στο πρόγραμμα, η πόλη των Σερρών θα είναι ο τελευταίος σταθμός του ταξιδιού, στις 6 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο κ. Κοτζαγερίδης αναφέρει σχετικά: «Στο αερόστατο μπορούν να ανέβουν – ανάλογα με το μέγεθός του – από τέσσερα έως 30 άτομα. Η βόλτα διαρκεί 1,5 ώρα και στοιχίζει περίπου 150 ευρώ ανά επιβάτη».

Επίσης, όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν πώς είναι να ανεβαίνει κανείς ψηλά με αερόστατο, θα μπορούν να το κάνουν στην τιμή των 20 ευρώ ανά άτομο. Σε αυτήν την περίπτωση το αερόστατο θα είναι δεμένο και θα σηκώνεται περίπου 40 μέτρα, από όπου ο επιβάτης θα έχει την ευκαιρία για λίγη ώρα, να δει την πόλη από ψηλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα