Κομοτηνή: ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 18-8-2016

07:55 18/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιφέρεια

Ένταξη Μελέτης Ποδηλατοδρόμου στο Οδικό Δίκτυο Αρμοδιότητας ΠΕ Ροδόπης

Γιώργος Παυλίδης, περιφερειάρχης αν.Μ.Θράκης

Την ένταξη έργων επιβεβλημένων για την ανάπτυξη της περιοχής που αφορούν άρδευση και βελτίωση οδικού δικτύου,υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, ανάβοντας το πράσινο φως με την ένταξη των μελετών τους, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Μεταξύ των έργων (για την Ροδόπη) εγκρίνεται η «Μελέτη Ποδηλατοδρόμου στο Οδικό Δίκτυο Αρμοδιότητας ΠΕ Ροδόπης (Προς Εγκαταστάσεις ΔΠΘ

– Κόσμιο)», προϋπολογισμού 170,000€ .

Με το έργο αυτό προβλέπεται η ποδηλατική σύνδεση της Κομοτηνής τόσο με την Πανεπιστημιούπολη , όσο και με το Κόσμιο, συνολικού μήκους 5,480 χλμ και προς τις δύο κατευθύνσεις, με σκοπό την ακίνδυνη διέλευση φοιτητών ποδηλατών επί των δύο αυτών οδικών αξόνων. Οι ωφελούμενοι θα είναι τόσο οι φοιτητές , αλλά και οι διαμένοντες και κινούμενοι στις δύο αυτές κατευθύνσεις.

Απόδημος Ελληνισμός

Εκδηλώσεις στην Ίμβρο

Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται στην Ίμβρο (17-19 Αυγούστου) για τα 25 Χρόνια Πατριαρχίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με πρωτοβουλία των Ιμβριακών Σωματείων απανταχού της γης σε συνεργασία με τα Ομογενειακά Σωματεία της Κωνσταντινούπολης και επιστημονικούς φορείς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ ο Μιχάλης Εμμ. Κόκκινος, τόνισε ότι είναι παρά πολύ σημαντικό που οι άνθρωποι γυρίζουν στον τόπο που γεννήθηκαν στις ρίζες τους , «αυτή η επιστροφή μας συγκινεί ιδιαίτερα, είναι στην παράδοση μας να μην ξεχνάμε αλλά να συγχωρούμε» τόνισε σημειώνοντας ότι του δίνεται η ευκαιρία να καταγράψει όποια προβλήματα υπάρχουν από κοντά και να δρομολογηθεί η επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων όσο πιο σύντομα γίνεται.

Περιφέρεια

Via Egnatia σε όλη την περιφέρεια Αν.Μ. θράκης

Το Φεστιβάλ VIA EGNATIA ανοίγει τις πύλες του σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Το πρόγραμμα συνεχίζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης την Παρασκευή και το Σάββατο 26-27 Αυγούστου, με αθλητικές δράσεις στον ποταμό Νέστο με καγιάκ και επίδειξη πτήσης με αλεξίπτωτα πλαγιάς, έκθεση ζωγραφικής-φωτογραφίας και συναυλίες με τον Βαγγέλη Δημούδη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ενώ τοπικοί φορείς και σύλλογοι θα χορέψουν και θα μαγειρέψουν παραδοσιακά.

Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με τις τριήμερες γιορτές της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Αρχή με την «Λευκή νύχτα», γιορτή των εμπορικών καταστημάτων και των καταναλωτών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της Κομοτηνής από το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα. Στο βυζαντινό φρούριο το ίδιο βράδυ θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εργασίες περαίωσης και ανάδειξης του κάστρου της Κομοτηνής», καθώς και συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου μετά την ξενάγηση στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα ξεκινήσει μια ξεχωριστή δράση ποικίλων εκδηλώσεων από τα στέκια όλων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης και θα καταλήξει με το χορευτικό αντάμωμα «Τι τρανός χορός θα γένει» στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με εκδήλωση-συζήτηση για την αρχαία Εγνατία οδό σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης στη Λέσχη Κομοτηναίων, ενώ στην κεντρική πλατεία θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα «Synergia στη Ροδόπη» από το κίνημα «Καταναλώνω ό,τι παράγω».

«Είναι μια πολύ ισχυρή διαδρομή σε όλο τον κόσμο. Σκεφτείτε τι έχει χτιστεί, τι έχει δημιουργηθεί, τι έχει συμβεί πάνω σ’ αυτές τις διελεύσεις στο πέρασμα του χρόνου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης. Όπως τόνισε, στόχος της Περιφέρειας είναι, αυτός ο θεσμός, να κτίσει μια ενιαία συνείδηση ξεκινώντας από το κομμάτι του πολιτισμού.

Πολιτική

Δημόσια διαβούλευση για τα ορειβατικά μονοπάτια

Γιάννης Τσιρώνης

Μέχρι την Δευτέρα 22 Αυγούστου συνεχίζεται η Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών – πεζοπορικών μονοπατιών»…

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης καλεί όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να συμμετέχουν στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί της Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση των διατάξεων της προτεινόμενης ρύθμισης.

Επισκέψεις στους δημάρχους

Καδή Ισμέτ – Αχμέτ Ιλχάν

Τους δήμαρχους Αρριανών και Ιάσμου, Αμέτ Ριδβάν και Καδή Ισμέτ, επισκέφθηκε διαδοχικά ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν, προκειμένου να τους ενημερώσει για την απάντηση του επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε. κ. Hogan που δόθηκε μετά από συνεργασία του ιδίου με τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού κ. Μίλτο Κύρκο και στην οποία αναφέρεται ότι «οι εκτάσεις που προορίζονται για οποιοδήποτε είδος παραγωγής μπορεί να είναι επιλέξιμες για το καθεστώς βασικής ενίσχυσης , υπό τον όρο ότι ο γεωργός ενεργοποιεί τα δικαιώματα ενίσχυσης και συμμορφώνεται με τον ορισμό των «επιλέξιμων εκταρίων». Τα κράτη μέλη μπορούν , σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαίου Επίτροπου, να αποφασίσουν να χορηγήσουν πρόσθετη ενίσχυση στους γεωργούς των οποίων οι εκμεταλλεύσεις βρίσκονται σε περιοχές με φυσικά μειονεκτήματα. Τέλος, ο κανονισμός για την αγροτική ανάπτυξη επιτρέπει επίσης στα κράτη μέλη να χορηγούν ενισχύσεις σε περιοχές που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα. Χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να χορηγήσει πρόσθετη ενίσχυση στους καπνοπαραγωγούς της περιοχής.

Υγεία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής στο νοσοκομείο

Με πίστη ότι το νοσοκομείο Κομοτηνής μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα που το ταλαιπωρούν προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργος Φιλιππίδης ανέλαβε, εδώ και 15 μέρες, τα καθήκοντά του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής τόνισε ότι επιδιώκοντας την συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους, αλλά και με τους φορείς και τις Αρχές του τόπου, θα συνδράμει κι εκείνος με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Ροδόπης, διεκδικώντας την στελέχωσή του με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη η ανάληψη των καθηκόντων του συνοδεύτηκε και από την πρόσληψη τριών μονίμων ιατρών.

Κοινωνία

Μητρόπολη

Στο Άγιο Όρος ο Μητροπολίτης

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων Μουτάφης

Το Άγιος επισκέπτεται από σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προσκεκλημένος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, προκειμένου να προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή τη Δεσποτική ἑορτή της Θείας του Χριστού Μεταμορφώσεως.

Την Κυριακή το πρωί στις 21 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Ἁγίου Ἀθανασίου Σάλπης. Και την Δευτέρα 22 Αυγούστου στις επτά το απόγευμα θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, υποδεχόμενος νωρίτερα την θαυματουργό Εικόνα της Θεομήτορος έξω από την Ιερά Μονή.

Ανακοίνωση του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης

Ανακοίνωση με αφορμή τις καταγγελίες ότι άγνωστοι, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα της φιλοζωικής, επισκέπτονται ιδιωτικές κατοικίες και αφαιρούν ζώα από τους κηδεμόνες τους με το πρόσχημα της μη τήρησης του νόμου (απουσία βιβλιαρίου, microchip κλπ.), εξέδωσε ο Φιλοζωϊκός Όμιλος Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει το ζώο από τους κηδεμόνες του εκτός από την αστυνομία μετά από εισαγγελική εντολή. Με την ίδια ανακοίνωση ενημερώνει τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς πως σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιος και ισχυριστεί ότι είναι από τη φιλοζωική, πρέπει να ζητούν τα στοιχεία του και να καλούν την αστυνομία σε περίπτωση που το αρνηθεί.

Πολιτισμός

Εκδηλώσεις στα Άβδηρα

Με ποιητική βραδιά συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων εκδηλώσεις πολιτισμού και δημιουργίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση και απαγγελίες ποιημάτων. Το Σάββατο 20 Αυγούστου στο αρχαιολογικό μουσείο θα φιλοξενηθεί εκδήλωση για την ιστορία και τον πολιτισμό των Αβδήρων. Και οι δύο δράσεις αρχίζουν στις 7.30 το απόγευμα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Φιλανθρωπική εκδήλωση στην Κομοτηνή

Συναυλία με την Αλέκα Κανελλίδου στο Βυζαντινό Τείχος της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου στις εννέα και μισή το βράδυ. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής «Ροδόπη». Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό σε πάσχουσες οικογένειες. Η συναυλία γίνεται με τη στήριξη της ΔΗΚΕΠΠΑΚ και μετέχουν ενεργά οι : Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης-Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών & Δεσποινίδων-Σύλλογος «Δύναμη Ψυχής»-Αντικαρκινική Εταιρεία Ροδόπης-Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής-Πολιτιστική Κίνηση Κομοτηνής.

Αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας

Ο Κομοτηναίος συγγραφέας Χρήστος Χαρτοματσίδης

Το τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Μαρωνείας Σαπών με την θεατρική παράσταση «EΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΓΑΛΑΤΕΣ». Ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι στον μύθο των Χρήστου Χαρτοματσίδη και Jack Harte. Θα δοθεί μία παράσταση, τo Σάββατο 20 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας στις 9 το βράδυ. Είσοδος ελεύθερη.

Εκδηλώσεις στην Αίγειρο

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΕΙΡΟΥ για τον Εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης στη Μονή Βαθυρύακος . Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, στις επτά το απόγευμα, την αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών. Την Παρασκευή στις εννέα το βράδυ θα παρουσιαστεί βραδιά με ελληνικό έντεχνο τραγούδι με τους Ν.Βερβερίδη,Χ.Καρανίκα & Λ.Κεραμέα και στις 21 Αυγούστου στις 8.30μ.μ: Φεστιβάλ χορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων. Συμμετέχουν: Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών, Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη Δράμας και Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Νίψας Έβρου.

Αστυνομικό Δελτίο

Σύλληψη λαθροδιακινητή

Στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι, τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Αθλητικά

Fanari beach volley 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά Fanari beach volley 2016 για δεύτερη χρονιά στην παραλία Αρωγής με την συμμετοχή 16 ομάδων από όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Διοργανωτές του τουρνουά ήταν ο Απόστολος Τζαμπάζης και ο Δεληγιαννίδης Κώστας. Χορηγοί το Τμήμα ΑΧΕΠΑ ΟΡΦΕΑΣ Κομοτηνής και το Τμήμα των Θυγατέρων Πηνελόπης Νηρηίδες Κομοτηνής ,το γυμναστήριο Sport Fitness του Μίμη Ισπυρλίδη και το εστιατόριο Αδέλφια του Ανέστη Βαφειάδη.

Εισιτήρια φιλικού με Αγροτικό Αστέρα

Νέο φιλικό αγώνα αντιμετωπίζοντας τον Αγροτικό Αστέρα σήμερα στις 18:15 δίνει ο Πανθρακικός. Εισιτήρια πρόκειται να διατεθούν αποκλειστικά την ημέρα του αγώνα από το εκδοτήριο της Θύρας 1 του γηπέδου, το οποίο θα είναι ανοιχτό προκειμένου να εξυπηρετήσει τους φιλάθλους της ομάδας μας από τις 17:15 το απόγευμα.

Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων:-10 ευρώ για 2 ενηλίκους -Δωρεάν είσοδος για παιδιά μέχρι 18 ετών

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, φως, δπθ, χλμ, egnatia, δραση, ηλεκτρονική, hogan, εταιρεία, θεατρο, δηπεθε, jack, συλληψεις, beach, volley, συμμετοχή, ελλαδα, αχεπα, sport, fitness, εισιτήρια, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, ελενη, ηλεκτρονική, αστυνομια, αυτοκινητο, αχεπα, δπθ, δωρεαν, ζωα, θεμα, προγραμμα, φιλοζωικη, φως, χορος, egnatia, sport, αγιο ορος, αγροτικη, αρχαια, αρδευση, αφορμη, αχμετ, βραδια, βραδυ, γινεται, δευτερα, δηπεθε, δοθει, διοικητης, δικτυο, δοθηκε, εγνατια, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εισιτήρια, εκθεση, ενεργα, επτα, επιτυχια, εταιρεία, εφορεια, ζωων, ζωο, ιδια, ιδιο, ειδος, υπηρεσιες, εικονα, ιμβρο, καγιακ, κυβερνηση, κινηση, λεσχη, ομιλος, ορος, παιδια, παυλιδης, πεμπτη, πιστη, προβληματα, πρωι, πυλες, σαββατο, συζητηση, συντομα, συμμετοχή, συλλογοι, σχεδιο, τμημα, φεστιβαλ, φυσικα, χρηστος, χλμ, ωδειο, beach, δικαιωμα, δικαιωματα, εννεα, fitness, jack, γιορτη, hogan, ιατρικο, ιδιαιτερα, κομματι, κωστας, κυριακη, νοσοκομειο, ταξιδι, υγειας, volley
Τυχαία Θέματα