ΕΡΤ3: «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο»

04:07 18/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το όγδοο επεισόδιο της ενδιαφέρουσας σειράς ντοκιμαντέρ «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο» (Global painter), έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στις 14:00. Η σειρά, παραγωγής Angel Productions / Bonne Pioche / Canal + / Planète / Planète Thalassa / RTBF, που θα ολοκληρωθεί σε 15 ωριαία επεισόδια, είναι ένα πολύχρωμο ταξίδι στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Στα

χρόνια της παγκοσμιοποίησης, τα σύνορα παραβιάζονται και οι κουλτούρες των ανθρώπων είναι θολές. Όμως, η Τέχνη παραμένει μια ισχυρή διέξοδος στην ιδιαιτερότητα της ιστορίας, της γεωγραφίας και της κληρονομιάς κάθε τόπου, ξεχωριστά.

Από την τέχνη της καλλιγραφίας στην αρχαία Κίνα, μέχρι το χιπ-χοπ γκράφιτι της Βραζιλίας, ο Julien Malland, καλλιτέχνης-εξερευνητής, συναντάει τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την παράδοση της κάθε περιοχής και της δίνουν μία άλλη διάσταση.

Πέμπτη 18/8/2016, ώρα 14:00 – Επεισόδιο 8ο: «Σενεγάλη» (Senegal)

Στα δυτικά της Αφρικής, ανάμεσα στον Ατλαντικό Ωκεανό και κοντά στην έρημο Σαχάρα, βρίσκεται η Σενεγάλη, μία χώρα γεμάτη αντιθέσεις, όπου η Τέχνη είναι απολύτως ελεύθερη και πάντα υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για ζωγραφική. Δεν χρειάζεται να επισκεφτεί κάποιος μια γκαλερί ή ένα μουσείο για να χορτάσει από καλλιτεχνική δημιουργία. Στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα τείχη των πόλεων, μέχρι και στις βάρκες των ψαράδων, εδώ, η Τέχνη ζει στους δρόμους και παραμένει παρούσα στην καθημερινή ζωή του κάθε Σενεγαλέζου. Από το Σεντ Λούις μέχρι το Ντακάρ, την πρωτεύουσα του αφρικανικού γκράφιτι, ο Julien Malland μας καλεί να ανακαλύψουμε τον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο εκφράζονται καλλιτεχνικά οι κάτοικοι αυτής της φιλόξενης χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα