Κέρκυρα: Επεισόδια στα εγκαίνια σχολείου στην Κεφαλονιά

14:10 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επεισόδιο έγινε στην Κεφαλονιά όταν χθες, κατα τη διάρκεια της τελετής του αγιασμού και των εγκαινίων σχολείου στο Φαραώ, ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης δεν επέτρεψε να μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Διονύσης Γεωργόπουλος. Ο κος Γκούσης ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας. Περισσότεροι απο 6 αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ. Μετά απο παρέμβαση

του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου η αστυνομία απομακρύνθηκε και δόθηκε ο λόγος στον κο Γεωργόπουλο.
Ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας επέμενε στην απόφαση του και δήλωσε ότι πράγματι αυτός ζήτησε από την αστυνομία να απομακρύνει τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς καθώς δεν επιτρέπεται να μιλάνε συνδικαλιστές σε εκδηλώσεις, όπως ο αγιασμός ή η προσευχή στο σχολείο, που παρίστανται μαθητές. Αυτό, μόλιστα, τόνισε οτι θα γενικευθεί και θα μιλούν μόνο όσοι έχουν άδεια απο το Διευθυντή του κάθε σχολείου και για ειδικό λόγο. Όταν, με ερώτηση μας, του ετέθη το θέμα οτι «η αστυνομία τον πήρε σηκωτό» απάντησε «Πως αλλοιώς». Επίσης δήλωσε σαφώς ότι ήταν λανθασμένη η παρέμβαση του Περιφερειάρχη το οποίος έδωσε τελικά την άδεια να μιλήσει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

Απο την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Διονύσης Γεωργόπουλος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ανέφερε ότι ήταν επίσημα προσκεκλημένος απο την Περιφερειακή Αρχή και κατα συνέπεια δεν παρίστατο αυθαίρετα. Είπε ότι ζήτησε να μιλήσει αλλά δεν προσπάθησε να πάρει το λόγο με «τσαμπουκάδες». Μάλιστα δήλωσε ότι η αστυνομία τον επιτηρούσε απο την αρχή της εκδήλωσης, δηλαδή αμέσως μόλις ζήτησε να μιλήσει, ήρθαν κοντά του 4-5 αστυνομικοί. Επίσης δήλωσε ότι ο Περιφερειακός διευθυντής συνεχίζει το θέμα και σήμερα ζητώντας εξηγήσεις απο το διευθυντή του σχολείου του, για ποιό λόγο παρέστη στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ. Πάντως, όπως είπε, αυτό που ήθελε να τονίσει με την ομιλία του, ήταν ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στα σχολεία της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς ειδικά στην Παλική καθώς και τα προβλήματα που έχει το ίδιο το σχολείο που εγκαινιάστηκε, έκανε λόγο για «αλήστου μνήμης εποχές που επανέρχονται με την πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά».

*Πηγή φωτογραφίας: Κεφαλονίτικα Νέα

Keywords
Τυχαία Θέματα