Μ. Βορίδης: «Μιλάμε για εστιασμένες παρεμβάσεις στις δαπάνες» (audio)

13:53 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ένα στρατηγικό σχέδιο και συγκεκριμένες, εστιασμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα οικονομικά, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα δεσμευθεί για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% και ανάπτυξη της τάξεως

του 4%. Πρόσθεσε ότι εάν οι δύο αυτοί στόχοι επιτευχθούν, που αυτό αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργείται ένας σημαντικός δημοσιονομικός χώρος κατ’ έτος, ύψους περίπου 3δισ. Επομένως, συνέχισε ο κ. Βορίδης, μπορεί κανείς να συζητήσει για τις δαπάνες, αλλά πρέπει να διευκρινισθεί ότι δεν συζητάμε για απολύσεις, ούτε για μειώσεις μισθών. Στην πραγματικότητα μιλάμε, διευκρίνισε, για εστιασμένες παρεμβάσεις στις δαπάνες, οι οποίες έχουν χαρακτήρα εξορθολογισμού.

Στην ερώτηση γιατί οι δανειστές να δεχθούν αλλαγή στο ύψος του ελλείμματος, απάντησε γιατί τα πλεονάσματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τους ρυθμούς ανάπτυξης και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται γι’ αυτό και από αυτό θα κριθεί εάν θα είναι επιτυχημένη κυβέρνηση ή όχι.

Ο κ. Βορίδης , κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επιχειρεί να δημιουργήσει εσωτερικό ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία, όταν μιλάει για τη Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή και του μεσαίου χώρου, και τη νεοφιλελεύθερη του κ. Μητσοτάκη και των ακροδεξιών Βορίδη και Γεωργιάδη. Αυτό όμως, τόνισε, δεν έχει αντιστοίχηση στο εσωτερικό το κόμματος ούτε στην κοινωνία και ως εκ τούτου δεν έχει καμία σημασία. Ξαφνικά έχουν λατρέψει τον Καραμανλή, είπε ο κ. Βορίδης, λες και έχουν ξεχάσει πως αντιμετώπιζαν τον Καραμανλή όταν ήταν πρωθυπουργός, τότε δεν ήταν λατρεμένος, δεν ήταν ένα όνειρο, δεν ήταν αυτό που όλοι οι αριστεροί επιθυμούσαν. Τώρα, συνέχισε, έχει εξυφανθεί μια ιστορία, ένα σενάριο στου Μαξίμου, με προφανή στόχευση και αυτό επειδή είναι αυξημένη η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με την διαφοροποίηση συναδέλφων του με αφορμή το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι δεν έχουν επιβάλλει σιωπητήριο σε κανέναν, ο καθένας λέει την άποψή του, και δεν σημαίνει ότι η προσωπική άποψη του καθενός απηχεί τις απόψεις Καραμανλή. Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι, ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης Γεωργίου, δεν αλλάζουν τα στατιστικά στοιχεία, που σημαίνει καμία επίπτωση στον ελληνικό λαό. Επίσης έθεσε το ερώτημα τι σχέση έχει αυτό με την κυβέρνηση Καραμανλή, διότι το ζήτημα που ελέγχεται από πλευράς στοιχείων, είναι αν έπρεπε ή όχι να μπουν τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ και εάν έπρεπε να συνυπολογιστούν ορισμένες δαπάνες που μεταφέρθηκαν με επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου, που ήταν να αποπληρωθούν μέσα στο 10 και αποπληρώθηκαν το 2009. Ο κ. Βοριδης κατέληξε λέγοντας ότι η δικαίωση Καραμανλή κρίθηκε, είναι δικαιωμένος από τον ελληνικό λαό και την επιλογή του.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα