«Αποβολή» της Ουγγαρίας από την Ε.Ε ζητά ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου

12:51 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να παραβιάζονται κατά συρροήν οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης. Όποιος κατασκευάζει φράκτες κατά των προσφύγων ή παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, όπως η Ουγγαρία, θα πρέπει προσωρινά ή δια παντός να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο αρχαιότερος υπουργός Εξωτερικών της Ε.Ε. Ζαν Άσελμπορν.

Η αποβολή είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρηθούν η συνοχή και οι θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε., τονίζει ο κ.Ασελμπορν σε συνέντευξή

του στην Die Welt.

Λίγες μόνο μέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Μπρατισλάβας για το μέλλον της Ευρώπης, ο Ζαν Ασελμπορν, ξεκαθαρίζει ότι η «ανάρμοστη συμπεριφορά», της Ουγγαρίας, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή και προτείνει να αλλάξουν ακόμα και οι κανόνες της Ε.Ε ώστε «να μην απαιτείται ομοφωνία για την αναστολή της ιδιότητας του μέλους».

Στην Ουγγαρία «συμπεριφέρονται σε ανθρώπους οι οποίοι δραπετεύουν από τον πόλεμο χειρότερα από ότι σε άγρια ζώα», είπε χαρακτηριστικά στη γερμανική εφημερίδα.

Ο Άσελμπορν επέκρινε δριμύτατα τον φράκτη στα ουγγρικά σύνορα: «Ο φράκτης, τον οποίο κατασκευάζει η Ουγγαρία για να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες, επιμηκύνεται ολοένα και περισσότερο, γίνεται πιο ψηλός και πιο επικίνδυνος. Η Ουγγαρία δεν απέχει πολύ από το να διατάξει πυρ κατά των προσφύγων«.

«Τύποι σαν τον Ορμπαν μας έχουν έχουν φέρει σε τέτοια κατάσταση, ώστε η Ε.Ε. να υπερασπίζεται στο εξωτερικό αξίες, τις οποίες δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει στο εσωτερικό της, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου καταλήγοντας: «Η Ουγγαρία δεν θα είχε σήμερα καμιά πιθανότητα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση».


Μάχη προαναγγέλλει η ομάδα του Visegrad στη Μπρατισλάβα

Εκ μέρους της ομάδας Visegrad (Ουγγαρία, Τσεχική Δημοκρατία και Σλοβακία) η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο, προειδοποιεί ότι στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, οι χώρες του «πρώην κομμουνιστικού μπλοκ» θα ζητήσουν ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κοινοβουλίων σε βάρος των Βρυξελλών και του ομοσπονδιακού μοντέλου διακυβέρνησης».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Ουγγαρία: Βάναυσους ξυλοδαρμούς μεταναστών στα σύνορα καταγγέλλει ΜΚΟ
Σχετική είδηση:Ουγγαρία: Εντολή και για πυρ κατά προσφύγων υπό προϋποθέσεις (vid)
Σχετική είδηση:Η Ουγγαρία καλεί την ΕΕ να «υπερασπιστεί» τα σύνορά της στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα