Κέρκυρα: Δύο τόνοι χασίς μετά από καταδίωξη σκάφους στα Διαπόντια

12:59 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μία κινηματογραφικού τύπου θαλάσσια καταδίωξη προχώρησαν οι ελληνικές λιμενικές αρχές σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ιταλικές βόρεια της Κέρκυρας, όταν εντοπίστηκε ταχύπλοο το οποίο επιχειρούσε να μεταφέρει ύποπτο φορτίο από τις Αλβανικές στις Ιταλικές ακτές.
Δανέζικο αεροσκάφος που περιπολούσε στην περιοχή στο πλαίσιο της δύναμης Frontex, εντόπισε το σκάφος μερικά μίλια βόρεια των Οθωνών. Αμέσως ειδοποίησε την Ιταλική και την Ελληνική Ακτοφυλακή και ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση από θάλασσας αλλά και αέρα.
Αργά το απόγευμα,

εντοπίστηκε το ύποπτο σκάφος με αποτέλεσμα να ξεκινήσει θαλάσσια καταδίωξη από την ελληνική λιμενική δύναμη. Οι τρεις λαθρέμποροι που επέβαιναν στο ταχύπλοο, ανέπτυξαν ταχύτητα προς τις αλβανικές ακτές ρίχνοντας παράλληλα δέματα με χασίς στη θάλασσα. Οι έμποροι ναρκωτικών προσάραξαν το σκάφος τους σε παραλία της Αλβανίας και ετράπησαν σε φυγή.
Έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί 90 δέματα με χασίς από ελληνικά σκάφη και 12 από ιταλικά, το συνολικό βάρος των οποίων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχεται περίπου στους δύο τόνους!

Keywords
Τυχαία Θέματα