Ένταξη των μονάδων υγείας του Έβρου στο ΕΔΕΤ ζητά η Ν. Γκαρά

12:57 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ένταξη όλων των μονάδων υγείας του Έβρου στο πρόγραμμα του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), ζητά από τον υπουργό Υγείας, με επιστολή που του απέστειλε, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ψηφιοποίηση των ιατρικών εξετάσεων, η οποία συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη και στην διευκόλυνση της επιστημονικής έρευνας. Επίσης, μέσω του προγράμματος εγκαθίστανται σημεία

ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi, εντός του χώρου των νοσοκομείων, για την καθολική κάλυψη όλων των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων, η οποία διασφαλίζει τη συνεχή πρόσβαση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν. Σημειώνεται ότι υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης και επικοινωνίας, απέκτησαν πέρυσι, για πρώτη φορά, τριάντα ένα (31) δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τα Νοσοκομεία Ξάνθης, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Δράμας, Με την επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η κα. Γκαρά αιτείται την ένταξη και των υπολοίπων δημόσιων μονάδων Υγείας του νομού, όπως το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και τα κέντρα υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων και Σουφλίου, «ώστε να ενισχυθεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες ολόκληρου του νομού», όπως αναφέρει.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα