Δυτική Μακεδονία:Σε δοκιμαστική λειτουργία το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων-Επίσκεψη Πιτσιόρλα στις 14 Φεβρουαρίου

12:59 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις εγκαταστάσεις της νέας μονάδας μηχανικής επεξεργασίας Απορριμμάτων της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ, η οποία μπήκε σε δοκιμαστική λειτουργία από την 1η Φεβρουαρίου, αναμένεται να ξεναγηθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ο Yφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας –ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ- Δημοσθένης Μαυρίδης, προσθέτοντας ότι «το εργοστάσιο αποτελεί σύμπραξη

του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έχει στοιχίσει 40 εκατομμύρια ευρώ και έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά στο 95%».

Η νέα μονάδα θα βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία μέχρι και το τέλος Ιουνίου, ενώ από τις αρχές Ιουλίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, όπου θα μπορεί να επεξεργάζεται 100.000 τόνους απορρίμματα από την Δυτική Μακεδονία, τα οποία θα ανακυκλώνονται και θα αξιοποιούνται και μόνο το 20% από αυτά θα καταλήγουν ως υπολείμματα στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κόστος που θα προκύψει για τους πολίτες με την λειτουργία της νέας μονάδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ τόνισε ότι «υπολογίζεται σε 40-45 ευρώ επιπλέον το χρόνο, για μία μέση τετραμελή οικογένεια», ενώ υποστήριξε ότι «δημιουργούνται και 120 μόνιμες θέσεις εργασίας στην περιοχή για τη λειτουργία του εργοστασίου».

Ο κ. Δημοσθένης Μαυρίδης χαρακτήρισε τη νέα μονάδα ως «το πιο σύγχρονο ολοκληρωμένο εργοστάσιο μηχανικής επεξεργασίας στη χώρα για την ανακύκλωση» και εξέφρασε την «μεγάλη ικανοποίηση» από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της δοκιμαστικής του λειτουργίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη : Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα