Αλεξανδρούπολη: Λουράντος : « Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει χάος. Στην Ελλάδα γίνονται πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες.»

12:14 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα οι οποίες επιδεινώνονται συνεχώς αφ΄ ενός μεν διότι δεν εισάγονται αρκετές ποσότητες στην Ελλάδα από το εξωτερικό για πολλούς λόγους και από την άλλη αυτές οι μικρές ποσότητες κατά το μεγαλύτερο ποσοστό σε ορισμένα φάρμακα εξάγονται ,κερδίζοντας αυτοί που εξάγουν πάρα πολλά χρήματα εις βάρος του ελληνικού λαού,» σχολίασε σε δηλώσεις του από την Αλεξανδρούπολη

στο περιθώριο κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Ο κ. Λουράντος ανέφερε πως ήδη έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα εξώδικο προς τον ΕΟΦ , προς στο υπουργείο υγείας και προς την εισαγγελία, ζητώντας να μάθει ,εάν εισάγονται οι ποσότητες οι επαρκείς στην Ελλάδα σε φάρμακα, και εάν αυτές που εισάγονται μένουν στην Ελλάδα η πάνε στο εξωτερικό, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει πάρει απάντηση.

Αναφερόμενος στα Ευρωπαϊκά κεκτημένα ο κ. Λουράντος υποστήριξε πως σε όλη την Ευρώπη υπάρχει χάος και διευκρίνισε: «το κάθε κράτος λειτουργεί σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω και τις δικές του αναγκαιότητες, δεν υπάρχει ομοφωνία, οι πιέσεις υπάρχουν παντού, στην Ελλάδα γίνονται πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες,» φέρνοντας ως παράδειγμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς(το οποίο μετέφερε ο ίδιος στην Κομισιόν) πως ο καθένας ανοίγει όπου θέλει, όποιο φαρμακείο θέλει και όσο θέλει και οπότε θέλει ανοίγει και οπότε θέλει κλείνει . «Αυτό,» όπως είπε «δεν υφίσταται πουθενά, ούτε στη Γερμανία, ούτε στη Γαλλία ,ούτε στην Ισπανία, σε κανένα μεγάλο κράτος της Ε.Ε παρά μόνο σε κράτη των ανατολικών χωρών που εκεί έχει αποδειχθεί ότι, αυτά τα μέτρα βύθισαν την χώρα σε πολύ μεγάλα χρέη, δημιούργησαν καρτέλ και μονοπώλια και αυξήθηκαν οι δαπάνες.»

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα