Κ.Χατζηδάκης: «Ο πρωθυπουργός έδωσε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις» (audio)

15:10 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο πρωθυπουργός έδωσε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, που συνδέονται με μια μεγάλης έκτασης αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, που μας οδηγεί προς τα πίσω. Δεν έβγαλε συμπεράσματα από τις προηγούμενες χρονιές κι εμφανίστηκε χωρίς να ζητήσει συγγνώμη, δηλώνοντας ότι τα πράγματα είναι προς το σωστό δρόμο» σημείωσε, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην 81η ΔΕΘ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής της Β’ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας

στον 102 fm της ΕΡΤ3 και στις Ασπασία Βούζη και Σοφία Πακαλίδου επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει «Πινόκιο της πολιτικής», κάνοντας λόγο για «παγκόσμιο ρεκόρ δημαγωγίας».

Αναφερόμενος στην επικείμενη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ, προανήγγειλε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα εμφανίσει έναν πίνακα με μειώσεις φόρων και δαπανών. «Θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία, που θα είναι ρεαλιστικά και θα βασίζονται σε μια υπεύθυνη τεχνοκρατική επεξεργασία» τόνισε, υπογραμμίζοντας: «πρόκειται για μια άλλη πρακτική, γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ Νο2».

Ερωτηθείς αν η ΝΔ δεσμεύεται ότι –όταν γίνει κυβέρνηση- δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων επεσήμανε «δεν είναι στις προθέσεις μας οι απολύσεις, αλλά το νοικοκύρεμα» συμπληρώνοντας, ωστόσο, «προφανώς θα γίνει αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και θα υπάρξει κινητικότητα».

Τέλος, για το αίτημα της ΝΔ περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εξήγησε: «θεωρούμε ότι όταν έχεις μια κυβέρνηση που έχει οπισθοδρομήσει τη χώρα, που δε μπορεί να στείλει μήνυμα ουσιώδους ανάταξης της οικονομίας, τότε οι όποιες εκλογές έχουν πολύ λιγότερο κόστος από εκείνο της παραμονής της στην κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα