Κοζάνη: Παράδοση δρόμου από την ΔΕΗ, στην Ακρινή

14:42 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κυκλοφορία παραδόθηκε το μεσημέρι, ο δρόμος των τεσσάρων (4) περίπου χιλιομέτρων, ο οποίος συνδέει την Ακρινή και το Ορυχείο της ΔΕΗ στην περιοχή, με την Κοζάνη.

Ο δρόμος κατασκευάστηκε από την ΔΕΗ σε δημοτική έκταση του Δήμου Κοζάνης και όπως τόνισε

στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Διευθυντής του Ορυχείου του Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ Κώστας Θεοδωρίδης, «θα εξυπηρετήσει κυρίως τους οικισμούς της Ακρινής, του Αγίου Δημητρίου, το Ορυχείο και άλλες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην περιοχή».

Ο κ. Θεοδωρίδης υπογράμμισε μάλιστα ότι «υπήρξε πρόβλεψη ώστε ο δρόμος αυτός να μπορέσει να εξυπηρετήσει την περιοχή για τα επόμενα 12 χρόνια, χωρίς να επηρεαστεί από τις εργασίες επέκτασης του Ορυχείου από την πλευρά της ΔΕΗ».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Ακρινής Παύλος Πουτογλίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση αυτού του έργου, ενώ χαρακτήρισε το νέο δρόμο «ασφαλή» και έκανε γνωστό επίσης ότι «η ΔΕΗ δημιούργησε και μία τάφρο, από την οποία θα αρδεύονται τα χωράφια των αγροτών της περιοχής».

Τα εγκαίνια του νέου δρόμου που βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από το Ορυχείο σε σχέση με τον παλαιό δρόμο, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη , του Διευθυντή του Ορυχείου του Νοτίου Πεδίου, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, καθώς και άλλων στελεχών της ΔΕΗ

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ- Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα