Καλαμάτα: Το νοσοκομείο τιμά την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη»

10:22 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σειρά εκδηλώσεων που εξελίσσονται στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και με μια ενημερωτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, τιμά τη σημερινή ημέρα την αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία.

Ως γνωστόν, η 14η Ιουνίου κάθε χρονιάς, έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η μέρα αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ενθάρρυνση περισσοτέρων ανθρώπων να γίνουν τακτικοί

αιμοδότες με στόχο την προώθηση της εθελοντικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας και της προβολής του υγιούς τρόπου ζωής του αιμοδοτικού πληθυσμού, μέσω της ενημέρωσης.
Έτσι λοιπόν, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια Μπουγά, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Καλαμάτας, το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης και φοιτητές του ΤΕΙ Καλαμάτας έχει προγραμματίσει:
μέχρι τις 2.30 μετά το μεσημέρι, σειρά εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας
και στις 8 το βράδυ, ενημερωτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Στη βραδινή εκδήλωση συμμετέχουν: ο Σταυρός Τσιμικλής (διευθυντής της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας), η Αγγελική Καπόγλη (γιατρός, επιμελήτρια της ίδιας Υπηρεσίας) και οι Δημήτρης Γιαννέας, Βασίλης Κυριακάκης και Λευτέρης Πολυκρέτης (εθελοντές αιμοδότες)

Keywords
Τυχαία Θέματα