Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους επιζήσαντες του μακελειού στο Ορλάντο

ΚΟΣΜΟΣ

Έμεναν μόλις δέκα λεπτά μέχρι το κλείσιμο του κλαμπ Pulse στο Ορλάντο όταν ξεκίνησαν όλα.

Στην αρχή οι θαμώνες θεώρησαν πως οι δυνατοί κρότοι που ακουγόντουσαν ήταν μέρος της μουσικής.

«Την τρίτη φορά που πυροβόλησε, όλοι οι άνθρωποι που ήμασταν σε εκείνο το δωμάτιο του κλαμπ πέσαμε στο έδαφος» όπως είπε ο Cory Richards, ένας από τους επιζήσαντες, ο οποίος είχε μόλις φθάσει στο Ορλάντο εκείνη την ημέρα μαζί με τον σύντροφο του.

«Είδα μια γυναίκα να σηκώνεται και να προσπαθεί

να τρέξει προς την έξοδο. Ξαφνικά έπεσε στο έδαφος, τραυματισμένη ή νεκρή. Τότε το συνειδητοποίησα. Πραγματικά σκοτώνουν ανθρώπους».

Οι επιζήσαντες της πιο φονικής επίθεσης, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες μιλούν για τον τρόμο που έζησαν εκείνο το βράδυ. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ 53 ακόμα τραυματίστηκαν.

«Οι πυροβολισμοί ήταν τόσο δυνατοί. Όλοι φώναζαν. Μπορούσες να ακούσεις τα γυαλιά να σπάνε και μετά ακολούθησε μια σιωπή. Φαντάζομαι του τελείωσαν οι σφαίρες» περιγράφει ένας άλλος από τους επιζώντες, ο Jawon Drake.

Όλοι ξεκίνησαν να τρέχουν προς τα έξω αλλά ο Richards δε μπορούσε να δει πουθενά το σύντροφο του. Μόλις βγήκε έξω άρχισε να τον φωνάζει αλλά και πάλι δε μπορούσε να τον δει πουθενά.

Εν τω μεταξύ ο Drake είδε μια ανοικτή πόρτα και έτρεξε για να ξεφύγει. Βγαίνοντας έξω, είδε έναν πεσμένο άντρα και έσκυψε να τον βοηθήσει. «Μόλις είδα το πρόσωπο του, κατάλαβα πως ήταν νεκρός» περιγράφει χαρακτηριστικά. Όταν βγήκε έξω, κινήθηκε προς το αμάξι του που ήταν παρκαρισμένο κοντά και προσπάθησε να φύγει. Τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί, που του είπαν να το αφήσει εκεί και να γυρίσει πίσω.

«Όταν γύρισα πίσω, συνέχισα να ακούω πυροβολισμούς. Περίμενα πως θα έχουν σταματήσει αλλά έκανα λάθος. Οι αστυνομικοί καθόταν απέξω, ήταν πολλοί εκεί, περιμένοντας. Φαντάζομαι πως περίμεναν τον σωστό άνδρα για να μπει μέσα αλλά κατά τη γνώμη μου έπρεπε απλά να έχουν κάνει έφοδο και να τον έχουν σκοτώσει».

Τρεις φίλοι του Jawon Drake πέθαναν ενώ ακόμα τρεις νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα. Τους επισκέπτεται συχνά αλλά δεν τους έχει ενημερώσει για τους θανάτους των φίλων τους.

Ο Richards συνέχισε να ψάχνει το σύντροφο του εναγωνίως ανάμεσα στους επιζήσαντες. Τον έπαιρνε τηλέφωνο μέχρι που το κινητό του έσβησε από μπαταρία. Είχε αρχίσει να απελπίζεται όταν έμαθε πως υπήρχαν επιζήσαντες που ήταν κρυμμένοι στις τουαλέτες αλλά η ελπίδα αποδείχθηκε μάταιη. Ο σύντροφος του αναγνωρίστηκε μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης.

ΗΠΑΜακελειό στο ΟρλάντοΔιηγήσεις Επιζησάντωνθύματατρομοκρατική επίθεσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα