Αλεξανδρούπολη: Αύξηση καταθέσεων στην ΣΤΕ για το 2015

10:12 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός του έτους 2015 της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου (ΣΤΕ) κατά την διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε η Τράπεζα πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη.
Σύμφωνα με την διοίκηση, παρά τις δυσκολίες η τράπεζα

κατάφερε να διατηρήσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σε 8,78%(ελάχιστο απαιτούμενο όριο 8%) και συνέχισε να λειτουργεί με πέντε καταστήματα και τριάντα πέντε άτομα προσωπικό.Μάλιστα κατά την διάρκεια της κρίσης κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο καταθέσων στον Έβρο από 2,4 σε 3,6%.

Ωστόσο προκειμένου να θωρακισθεί απέναντι στην παρατεινόμενη ύφεση η γενική συνέλευση αποφάσισε να συνεχιστεί η διάθεση των συνεταιριστικών μεριδίων στην ονομαστική τους αξία (13,1 ευρώ) για παλιούς και νέους μετόχους προκειμένου να υπάρχει διαρκής κεφαλαιακή ενίσχυση.

Αν και τα σενάρια για εξεύρεση βασικού μετόχου η για συνεργασίες με άλλες Συνεταιριστικές Τράπεζες είναι υπαρκτά, η βασική επιλογή είναι η Τράπεζα Έβρου να παραμείνει στα χέρια των Εβριτών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση σημαντική ήταν η παρέμβαση του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χρ Τοψίδη ο οποίος κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να στηρίξει την κεφαλαιακή ενίσχυση της με το αποθεματικό του Επιμελητηρίου το οποίο παραμένει ιδρυτικός και κύριος μέτοχος.

«Προτεραιότητα μας είναι να διατηρήσουμε και να προχωρήσουμε την Τράπεζα μας ως Τράπεζα Έβρου με τις δικές μας δυνάμεις,» ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος του Δ.Σ του ΕΒΕΑ κ. Βουκουρεσλής Μανώλης, τονίζοντας πως «εάν αυτό δεν είναι εφικτό τότε να δούμε εναλλακτικές λύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα