Αποκαλύψεις σοκ για τον μακελάρη του Ορλάντο-Είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω διαδικτύου

09:20 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον μακελάρη του Ορλάντο, Ομάρ Ματίν ο οποίος προκάλεσε το θάνατο 49 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 53.

Ο διευθυντής του FBI, δήλωσε ότι ο εκτελεστής είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω διαδικτύου και σημείωσε ότι είχε εκφράσει την επιθυμία σε συναδέλφους να γίνει μάρτυρας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ενώ ερωτήματα δημιουργεί το πως κατάφερε ο δράστης να αγοράσει όπλο με νόμιμο τρόπο αν και είχε ανακριθεί δύο φορές από το FBI.

Σύμφωνα

με το περιοδικό People, ο Όμαρ Ματίν είχε πρόσφατα πραγματοποιήσει έρευνες και είχε αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό θέρετρο Walt Disney World που βρίσκεται στην ίδια πόλη, καθώς εξέταζε το ενδεχόμενο να επιτεθεί εκεί, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή από τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου.Ο Ματίν και η σύζυγός του επισκέφθηκαν μάλιστα το τουριστικό πάρκο τον Απρίλιο. Η σύζυγός του δήλωσε σε αξιωματούχους χθες ότι ο άνδρας της ερευνούσε επίσης το Downtown Disney όπως επίσης και το κέντρο διασκέδασης Pulse, όπου τελικά επιτέθηκε, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό. Επιπλέον, ο Όμαρ Ματίν ανήρτησε χθες πριν από την επίθεση στον λογαριασμό του στο Facebook ένα μήνυμα όπου γνωστοποιούσε ότι ορκίστηκε πίστη στον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αποσυνδέει το λουτρό αίματος με την ισλαμική τρομοκρατία, θα μεταβεί την Πέμπτη στο Ορλάντο για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της χειρότερης επίθεσης που έχει διαπραχθεί στο αμερικανικό έδαφος μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Ομπάμα έκανε ένα σύντομο σχόλιο την Κυριακή για τη σφαγή των δεκάδων ανθρώπων στο γκέι κλαμπ στο Ορλάντο, κάνοντας λόγο για μια «πράξη τρόμου και μίσους».

Την Δευτέρα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι ο δράστης, που κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδρασε μόνος, «εμπνεύστηκε από διάφορες πηγές πληροφόρησης εξτρεμιστικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο», απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο η ενέργεια να καθοδηγήθηκε από κάποια τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα