Η ΓΕΝΟΠ προχωρά σε ασφαλιστικά μέτρα για τον ΑΔΜΗΕ

14:29 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ΓΕΝΟΠ θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα για να παρεμποδίσει την εκκίνηση του διαγωνισμού για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή για τον ΑΔΜΗΕ τόνισε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αδαμίδης.

Ο κ. Αδαμίδης κάλεσε την διοίκηση της ΔΕΗ να μην προχωρήσει σ’ αυτή την κίνηση, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προηγηθεί μελέτη που θα αποτιμά την αξία του

ΑΔΜΗΕ.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ θα συνέλθει την Πέμπτη για να αποφασίσει την έναρξη των διαδικασιών διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τάχθηκε επίσης υπέρ της πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και της ιδιωτικοποίησης του 100% του ΑΔΜΗΕ (με το σκεπτικό ότι οι επιλογές αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη) έναντι των λύσεων που έχουν συμφωνηθεί και προωθούνται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θέση της ΓΕΝΟΠ είναι υπέρ της διατήρησης του σημερινού μοντέλου (ξεχωριστή εταιρία μεταφοράς, 100% θυγατρικής της ΔΕΗ) το οποίο υπενθύμισε ότι θεσπίστηκε με μνημονιακό νόμο το 2011.

Όμως ο κ. Αδαμίδης εκτίμησε ότι οι ευρωπαϊκές εταιρίες που καλούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό δεν έχουν λόγο να το κάνουν σε αυτή τη φάση καθώς αν δεν ευοδωθεί η προσπάθεια, θα ακολουθήσει 100% ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα