Λέσβος: Απαγόρευση κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου στα δάση

13:27 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιών παίρνει η περιφέρεια Αιγαίου. Απαγόρευση παραμονής εκδρομέων και κυκλοφορίας οχημάτων αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Στρατής Κύτελης για την περίοδο 1 Ιουλίου με 20 Σεπτεμβρίου του 2016 στις δασικές και ευπαθείς περιοχές του νησιού. Έπειτα από την απόφαση του κ. Κύτελη τίθεται σε ισχύ το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα με βάση τον οποίο θα τιμωρούνται οι παραβάτες.

Εξαίρεση των περιοχών αυτών αποτελούν οι διαμένοντες, οι αγροκτηνοτρόφοι και το ανθρώπινο δυναμικό εργοταξίων

εργοληπτικών εταιριών που εκτελούν έργα. Όλοι οι προαναφερθείσες ομάδες πρέπει να έχουν εκδώσει άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Την επίβλεψη και τήρηση της απόφασης γενικά θα έχουν όλοι οι φορείς εντεταλμένης υπηρεσίας πρόληψης δασοπυρκαγών. Ειδικότερα, υπεύθυνοι θα είναι οι Πυροσβεστικές και Δασικές Υπηρεσίες, ο Στρατός, οι Θυροφύλακες των κυνηγητικών συλλόγων και οι Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, ο Δήμος Λέσβου είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει σχετικά με την απόφαση τις Δημοτικές Αρχές και τα Δημοτικά Διαμερίσματα τις δικαιοδοσίας του.

Τέλος, εξαίρεση των συγκεκριμένων περιοχών, αποτελούν οι κυνηγοί από τις 20 Αυγούστου που είναι η έναρξη κυνηγητικής περιόδου μόνο εάν κατέχουν ανανεωμένη άδεια θήρας για την χρονική περίοδο του 2016-2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα