Βόλος: Καταναλώνουμε ότι παράγουμε και στα σχολεία από την επόμενη χρονιά

13:58 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα τραπέζι αλληλεγγύης, αγάπης και ομόνοιας θα στηθεί για πάνω από 3000 άτομα το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας. Το τραπέζι με τα τοπικά προϊόντα που θα προσφερθούν δωρεάν «στρώνει» το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» στο πλαίσιο ανάδειξης των τοπικών εδεσμάτων και με τη χορηγία 20 επιχειρήσεων και παραγωγών. Στόχος του κινήματος που αναβίωσε το Σεπτέμβριο του 2015 είναι

την επόμενη χρονιά να μπει στα σχολεία, όπως επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του Κινήματος στη Μαγνησία, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Στηρίζοντας τα τοπικά προϊόντα δημιουργούμε θέσεις εργασίας, συμβάλουμε στην τόνωση της τοπικής αγοράς και όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε την κρίση, επισήμανε ο κ. Ιγνάτιος. Τόνισε ότι η εκδήλωση του Σαββάτου έχει πολιτιστικό χαρακτήρα και ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και χορηγούς από όλη τη Θεσσαλία που στήριξαν το εγχείρημα. Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε επισήμανε ότι αυτό που πέτυχε το Κίνημα είναι «να μάθουμε να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί και να καταστήσουμε το Κίνημα αποδεκτό σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών. Στόχος μας για την επόμενη χρονιά είναι να μπούμε στα σχολεία και να μάθουμε στα παιδιά να εντοπίζουν και να καταναλώνουν τοπικά προϊόντα, γνωρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Τρύφωνας Πλαστάρας κάλεσε και όσες επιχειρήσεις δεν ενημερώθηκαν η δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα να προσέλθουν στην εκδήλωση και να προσφέρουν τα προϊόντα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα