Βόλος: Γ. Μποντού: «Συνομιλούμε με το Υπουργείο Παιδείας για το Καλλιτεχνικό Σχολείο»

13:15 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντικρούει η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, τα όσα η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κ. Ελένη Αναστασοπούλου επισημαίνει σε χθεσινή επιστολή της, σε σχέση με την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Βόλο, στην οποία αμφισβητεί ευθέως ότι ο Δήμος Βόλου έχει διοικητική δικαιοδοσία εμπλοκής σε ένα τέτοιο ζήτημα, καθώς αυτό άπτεται των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας.

Απαντώντας σήμερα η αντιδήμαρχος, τονίζει αφενός πως ο Δήμος Βόλου δεν υποκαθιστά καμία αρχή και συνομιλεί για το θέμα απευθείας με το

Υπουργείο Παιδείας, αφετέρου ότι όσοι αντιδρούν στην ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου, εκδηλώνοντας την πολεμική τους εναντίον του Δήμου Βόλου, θα κριθούν από την τοπική κοινωνία.

Αναλυτικά, η επιστολή – απάντηση της κ. Μποντού – Τοκαλή έχει ως εξής:

Είναι τουλάχιστον αφελής, αν και κατά την άποψή μας άλλα είναι τα κίνητρα, όποιος θεωρεί ότι ο Δήμος Βόλου και συγκεκριμένα η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, κινήθηκε αυθαίρετα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και προτροπή του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας, για να διακριβώσει αν πληρούνται οι αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις για τη συγκρότηση και λειτουργία στην πόλη μας Καλλιτεχνικού Γυμνασίου.

Οι κραυγές, λοιπόν, διαμαρτυρίας που από συγκεκριμένες πλευρές ακούγονται, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να απευθύνονται προς τη Δημοτική Αρχή, που και σε αυτή την περίπτωση έπραξε το καθήκον της, επιχειρώντας να αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών, και μάλιστα της νεολαίας μας, μια άριστη ευκαιρία στον χώρο της Παιδείας. Η δικαίωση δε, ήρθε από το εντυπωσιακά μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απευθύναμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα