Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου τιμά τον Καζαντζάκη

17:33 22/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις 24 ως τις 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η 23η Διεθνής Έκθεση βιβλίου του Πεκίνου (Beijing International Book Fair), στην οποία θα συμμετέχει και η Ελλάδα. Η συμμετοχή της χώρας μας διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδος και το γραφείο του ΕΟΤ

στο Πεκίνο και με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.

Εκτός από την πλούσια εκδοτική παραγωγή της Ελλάδας, στην έκθεση θα παρουσιαστεί και μια εκδήλωση-αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη. Πεζογραφικά και ποιητικά έργα, λευκώματα, ταξιδιωτικοί και περιηγητικοί οδηγοί της Ελλάδας, μελέτες, παιδικά βιβλία και κόμικς, καθώς και κατάλογοι μεταφρασμένων και βραβευμένων βιβλίων, στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Κινέζικα, θα περιλαμβάνονται στο Ελληνικό περίπτερο, διαστάσεων 18 τ.μ.

Το ΕΙΠ σε συνεργασία με το τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου και της καθηγήτριας Ελένης Αβραμίδου, οργανώνει τη εκδήλωση προς τιμή του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, με θέμα «Ο Ζορμπάς στην Κίνα – Μεταφράζοντας Καζαντζάκη», με ομιλητές τον μεταφραστή του Καζαντζάκη, LI Chenggui και την ιστορικό, Que Jianrong. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Ελισάβετ Φωτιάδου, Πρεσβευτής – Σύμβουλος, Επιτετραμμένη Πρεσβείας Πεκίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα