Αθλητικά δρώμενα, προγράμματα για παιδιά και συναυλίες στο ΚΠΙΣΝ

17:16 22/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εμπλουτίζεται ολοένα και περισσότερο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προγράμματα ευεξίας και αθλητισμού, μαθήματα yoga, δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες, κινηματογραφικές προβολές καθώς και μουσικές συναυλίες.

Ειδικότερα, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Αυγούστου, τo Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος εγκαινιάζει τη νέα σειρά θεματικών μουσικών συναυλιών Parklife, που θα παρουσιάζει

κάθε φορά διαφορετικά μουσικά στυλ και θα φιλοξενεί καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα με διαφορετικές ηχητικές επιρροές.

Vassilikos

Στο πρώτο Parklife, (27-28 Αυγούστου) που θα φιλοξενηθεί στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ο Παύλος Παυλίδης, ο Βασιλικός, ο Leon of Athens και η Katerine Duska συναντιούνται σε ένα ακουστικό σετ και τραγουδούν με όχημα τις φωνές τους απαλλαγμένοι από καθετί περιττό, αναδεικνύοντας την υπεροχή της απλότητας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι μικρότεροι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν μέσα από τη ζωγραφική στον μαγικό κόσμο του Μπλε, ενώ οι μεγαλύτεροι επισκέπτες να δοκιμάσουν τα όριά τους συμμετέχοντας σε δύο συναρπαστικές αθλητικές δραστηριότητες που θα τους προσφέρουν τόνωση και ευεξία.

Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν κλασικές κινηματογραφικές ταινίες μυστηρίου υπό το φως των αστεριών, στο πλαίσιο του προγράμματος Park Your Cinema που επιμελείται ο Ηλίας Φραγκούλης, να λάβουν μέρος στις καθημερινές οργανωμένες ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται στο ΚΠΙΣΝ, καθώς επίσης και να θαυμάσουν από κοντά το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Breal για τον Πρώτο Μαραθωνιονίκη, τον Σπύρο Λούη, μέσα από τη σχετική έκθεση που φιλοξενείται στο ΚΠΙΣΝ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για παιδιά και των αθλητικών δραστηριοτήτων, το Σάββατο 27/8 και την Κυριακή 28/8:

Δραστηριότητες για παιδιά 5-7 ετών

«Από-δραση στο μπλε»: Αυτοσχεδιασμοί στο βαθύ μπλε

Σάββατο 27 Αυγούστου, 10.30 – 12.00| Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ

Το μπλε του καλοκαιριού θα μας εμπνεύσει!

Το μπλε μας περιβάλλει, μας αγκαλιάζει, μας ηρεμεί, μας δροσίζει, το αναπνέουμε, ζούμε μέσα του.

Αντλώντας ερεθίσματα από τα έργα και το μοναδικό μπλε του Γάλλου καλλιτέχνη Yves Klein, τα παιδιά ζωγραφίζουν τον εαυτό τους απολαμβάνοντας το δικό τους μπλε.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός

Απαιτείται προεγγραφή στο www.SNFCC.org

Δραστηριότητες για παιδιά 8-10 ετών

«Από-δραση στο μπλε»: Αυτοσχεδιασμοί στο βαθύ μπλε

Σάββατο 27 Αυγούστου, 12.30 – 14.00| Κέντρο Επισκεπτών

Αντλώντας ερεθίσματα από τα χάρτινα κολάζ του εικαστικού Παύλου Διονυσόπουλου (Pavlos) με θέμα τη θάλασσα, τα παιδιά ζωγραφίζουν τον εαυτό τους απολαμβάνοντας το δικό τους μπλε.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός

Απαιτείται προεγγραφή στο www.SNFCC.org

Αθλητισμός και Ευεξία

Rowathlon

Σάββατο 27 Αυγούστου, 19:00 – 21:00 | Στίβος

Δίαθλον με κωπηλατoεργόμετρο και αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων. Αγώνας cross country (ανώμαλος δρόμος σε διάφορα τερέν) μέσα στο Πάρκο και στατική άσκηση κωπηλασίας για 20 λεπτά (distance trial)! Η άσκηση ξεκινά στο ταρτάν του στίβου και η διαδρομή τερματίζει στον Φάρο. Μια ατομική δραστηριότητα που συνδυάζει αθλήματα τα οποία ενεργοποιούν καρδιοαναπνευστικά και μυοδυναμικά όλο το σώμα, και ενισχύουν το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Απαιτείται προεγγραφή στο www.SNFCC.org

Αθλητισμός και Ευεξία

Hot-Τriathlon | τρέξιμο, κωπηλατική άσκηση εδάφους και επαναλαμβανόμενο τρέξιμο σε σκάλες

Κυριακή 28 Αυγούστου, 19:00 – 21:00 | Στίβος

Το ΚΠΙΣΝ μετατρέπεται σε πεδίο άσκησης σε μια συναρπαστική δραστηριότητα που συνδυάζει τρέξιμο cross country, κωπηλασία, και επαναλαμβανόμενη ανάβαση σκαλοπατιών. Ένα εντατικό πρόγραμμα υψηλού βαθμού δυσκολίας λόγω των συνεχών αναβάσεων σε σκαλοπάτια και των έντονων εναλλασσόμενων προσπαθειών που ενεργοποιούν όλο το σώμα.

Ατομική ή ομαδική δραστηριότητα: μέγιστος αριθμός 2 άτομα ανά ομάδα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Απαιτείται προεγγραφή στο www.SNFCC.org

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ www.SNFCC.org

Κέντρο Επισκεπτών

Τηλ: 216 8091001/002/003

E-mail: [email protected]

Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Keywords
Τυχαία Θέματα