Ζάκυνθος: «Παρατράγουδα» μεταξύ του δήμου και του κιθαρίστα Π. Μάργαρη

16:35 22/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ποιος είναι ο Κραουνάκης και σε ποιο μαγαζί τραγουδάει ρώτησε ο υπεύθυνος πολιτισμού του δήμου», όπως είπε ο -ζακυνθινής καταγωγής- διεθνούς φήμης κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης, στο κοινό κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συναυλίας του στη Ζάκυνθο, αναφερόμενος σε επικοινωνία που είχε συνεργάτιδα του με τον κ. Γιάννη Κόκλα, πριν από περίπου τέσσερις μήνες, προκειμένου να προγραμματιστεί κοινή εμφάνιση των δύο καλλιτεχνών.

Στη συνέχεια, ο κ. Μάργαρης, αναφέρθηκε σε επεισόδιο που έγινε μόλις την προηγουμένη ημέρα

της εμφάνισής του, όταν ο ίδιος περνώντας τυχαία από την πλατεία Αγία Μάρκου και διαπιστώνοντας ότι είχαν κατέβει τα δύο banner της συναυλίας, πήγε στο δημαρχείο, όπου, όπως είπε, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας, τον απείλησε λέγοντας του, μεταξύ άλλων, «φύγε αλήτη από το νησί μας…είσαι ένας παλιοσκυλάς». Ο κ. Μάργαρης ενημέρωσε ότι, για το συγκεκριμένο γεγονός θα κινηθεί νομικά, ενώ, εξέφρασε την απογοήτευση και τη στεναχώρια του για αυτές τις συμπεριφορές, δηλώνοντας, ωστόσο, παράλληλα, αγάπη για τον τόπο καταγωγής του.

Σε επικοινωνία της ΕΡΤ Ζακύνθου με τον κ. Τσίπηρα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι όσα λέει ο κ. Μάργαρης είναι ψευδή και ότι είναι καλό οι καλλιτέχνες που φιλοξενούνται στην πόλη να τη σέβονται και να μην τη ρυπαίνουν με αφίσες και πανό, ειδικότερα, δε, όταν απαγορεύεται η αφισοκόλληση. Επίσης, τόνισε, ότι ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο του νησιού, όπου γίνεται ο ανάλογος στολισμός και η προετοιμασία των δημόσιων χώρων, ενώ, επεσήμανε ότι περίμενε μια άλλη λογικό από τους εκπροσώπους του πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα