Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 17-2-2017

11:54 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανάπτυξη-Καταναλωτές

Α. Παπαδεράκης: «Αναζητάμε τη χρυσή τομή για το υπαίθριο εμπόριο και τους «Χωρίς Μεσάζοντες»

Τον αριθμό των 450 φτάνουν οι προτάσεις των ομάδων πρωτοβουλιών των πολιτών που σχετίζονται με το κίνημα, «Χωρίς Μεσάζοντες», για το προτεινόμενο νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης.
Ο κ. Παπαδεράκης υπεραμύνθηκε των διατάξεων του προτεινόμενου νομοσχεδίου, λέγοντας

πως οι ενστάσεις που προέρχονται από κάποιες ομάδες πρωτοβουλίας πολιτών, ίσως να οφείλονται σε ελλιπή ενημέρωση.
Συγκεκριμένα δήλωσε πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση προσπαθεί μια κινηματική μορφή εμπορίου να νομιμοποιηθεί και να ενταχθεί αρμονικά στο υπαίθριο εμπόριο.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπάρξει μία μορφή νομικής υπόστασης από πλευράς του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», χρειάζεται η συγκατάθεση του οικείου Δήμου και ένα καθεστώς διαφάνειας το οποίο να καλύπτει την Αλληλεγγύη, την Αλληλέγγυα Οικονομία και τις Εμπορικές πράξεις, που αποτελούν και τις βασικές αρχές του κινήματος, «Χωρίς Μεσάζοντες».
Τις επόμενες μέρες μέχρι την τελική ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνουν και άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις, από τις 450 προτάσεις που προέκυψαν από την διαβούλευση.

Κόμματα

Διαβεβαιώσεις της προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προς τον Ιλχάν Αχμέτ

Την προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, Παναγιώτα Πυριοβόλη, επισκέφθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Αχμέτ Ιλχάν, προκειμένου να ενημερωθεί για το υπομέτρο 6.1 «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020. Η κα Πυριοβόλη τον διαβεβαίωσε ότι ξεκινούν άμεσα οι αξιολογήσεις για την «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020 .
Συνολικά έχουν υποβληθεί 407 αιτήσεις στην Ροδόπη και 1552 στην ΠΑΜ-Θ.

Πρωτογενής Τομέας

Έγινε η πρώτη συνάντηση για το Αγροτικό Επιμελητήριο

Η δεύτερη προπαρασκευαστική συνάντηση για τη δημιουργία πλατφόρμας Αγροτικού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα, θα γίνει στην πρώτη έκθεση Αγκρο-thesaly, με την ευθύνη της ΔΕΘ που θα γίνει από 9-12 Μαρτίου στην Λάρισα.
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης Ζωοτέκνια.
«Όπως προκύπτει από τα στοιχεία το 25% του ΑΕΠ προέρχεται από τον πρωτογενή τομέα, το 17% από τον Τουρισμό και το 7,5%από την Μεταποίηση. Οπότε είναι κρίμα για αυτό το μεγάλο ποσοστό που παράγει πλούτο, να μην μπορεί να εκφρασθεί, να μην μπορεί να λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα όπως η μη συνεργασία Αγροτών-Κτηνοτρόφων, κάτι που όπως αποδείχθηκε αυξάνει το κόστος παραγωγής. Επίσης το πώς θα τοποθετούνται οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα στους υπόλοιπους τομείς, ως προς την συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει τον ερχόμενο Μάη στην Αθήνα και μετά το καλοκαίρι και τη δουλειά που θα πρέπει να κάνουν οι ομάδες εργασίας που θα συσταθούν καθώς θα έχουν συγκεντρωθεί προτάσεις για ίδρυση Αγροτικού Επιμελητηρίου και από Βουλγαρία, από Τουρκία και από Γαλλία. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όλα θα είναι έτοιμα για την λειτουργία του Αγροτικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα.

Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ).

Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ),Κώστα Χατζημιχαήλ.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόγραμμα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, ελκυστικότητας και ασφάλειας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας, που εκπονεί η ΟΕΕΘ, καθώς και οι δράσεις που μπορούν να αναληφθούν για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.
Εξ άλλου ο κ. Μέτιος έκανε ανάθεση αρμοδιοτήτων Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ στον περιφερειακό σύμβουλο, Κώστα Εξακουστό και τον όρισε ως εκπρόσωπου της Περιφέρειας στη Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών (CPMR).

Εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος

«Η Θράκη έχει επιλογή…. Προοπτικές και προκλήσεις μέσω της αξιοποίησης των πυλώνων Ανάπτυξης» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, στις 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στις 19:00. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος.

Κινήματα

Στις 19 Φεβρουαρίου η επόμενη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην Ξάνθη

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και Ομάδα Δράσης Ξάνθης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ διοργανώνουν την επόμενη διάθεση αγροτικών προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες». Η διανομή θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στον ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.
Οι παραγγελίες στα προϊόντα που απαιτείται μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της κίνησης ενεργών πολιτών.

Εκπαίδευση

Dancing to connect | Χορεύω, άρα επικοινωνώ

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φέρνει για πέμπτη χρονιά το σύγχρονο χορό στα σχολεία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ».. Φέτος, η Στέγη σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής βάζει στο… χορό πέντε σχολεία της Κομοτηνής, μαζί με πέντε της Αθήνας. Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα παρακολουθήσουν εργαστήρια χορού μέσα στους χώρους των σχολείων τους και στο τέλος του προγράμματος θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους πρώτα στην πόλη τους κι έπειτα σε κοινή παράσταση όλων των σχολείων μαζί στη Στέγη.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου. Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Από την Κομοτηνή συμμετέχουν τα εξής σχολεία: 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής
4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής
Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών

Σύλλογοι

Στις 19 Φεβρουαρίου η Γενική Συνέλευση του συλλόγου αιμοδοτών ‘Η Αγάπη’

H Επαναληπτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου «Η Αγάπη» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30μμ. στην αίθουσα του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», ασχέτως αριθμού παρουσιών.

Αναβίωση εθίμου Σεϊμένηδες και Πιτεράδες

Την αναβίωση του τοπικού εθίμου «ΣΕΪΜΕΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΕΡΑΔΕΣ» διοργανώνουν ο Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου και η ποδοσφαιρική ομάδα «Δόξα» Ν.Σιδηροχωρίου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Πολιτισμός

Παρέλαση TREL@CADEMY και φέτος

Σήμερα και αύριο η Κομοτηνή στήνει το δικό της αποκριάτικο πάρτι, γιορτάζει και διασκεδάζει. Ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης και ο Σύλλογος TREL@CADEMY, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, προκειμένου κι’ αυτές τις αποκριές να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εορταστική ατμόσφαιρα στην Κομοτηνή. Σήμερα Το βράδυ στις 9.00 θα γιορταστεί η παραδοσιακή Θρακιώτικη αποκριά, με τις Διονυσιακές ρίζες και τις αθυρόστομες σατυρικές αναφορές της, η οποία θα συνεχισθεί και αύριο.
Καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, οργανωμένοι σε ομάδες, συγκεντρώνονται στις 8,00 το βράδυ έξω από τη Λέσχη Κομοτηναίων κι αφού διασχίσουν χορεύοντας και τραγουδώντας ολόκληρη την οδό Βενιζέλου, καταλήγουν στην Πλατεία της Κομοτηνής. Εκεί το πάρτι συνεχίζεται και τους καρναβαλιστές περιμένουν DJς έχοντας ετοιμάσει ένα ειδικό, αποκριάτικο, εορταστικό, μουσικό πρόγραμμα.
Τις εκδηλώσεις στηρίζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

Η Miss Τουρισμός 2016 «Βασίλισσα» του φετινού Ξανθιώτικου Καρναβαλιού

Η 20χρονη Βάγια Χρυσού Ζέρβα, είναι η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Ξάνθης 2017. Πρόκειται για τη miss Τουρισμός 2016, που προέρχεται από την Καβάλα και είναι φοιτήτρια στη Σχολή Φιλολογικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και εργάζεται και ως μοντέλο.

Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου από τον Θίασο Σκιών

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου» το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 17:30 και στις 19:30. Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στην Καπναποθήκη Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9. Γενική Είσοδος: 5 €

Βιβλιοπαρουσίαση

Το βιβλίο «Αντάρτες και καπετάνιοι» του Τάσου Χατζηαναστασίου παρουσιάζεται την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις έξι και μισή στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο.

Ξεναγήσεις σε μουσεία

Ξεναγήσεις σε δύο μουσεία της Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει η ιστορικός –ξεναγός Σούλη Τσέτλακα στις 19 Φεβρουαρίου συμμετέχοντας στις δράσεις που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Ξεναγών Βορείου Ελλάδας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο αρχαιολογικό και στο εκκλησιαστικό μουσείο Κομοτηνής.

RIζEςVol. I ANILINE Dancetheatre

Η χορευτική παράσταση RIζΕς με την Κομοτηναία Νατάσα Αραμπατζή θα παρουσιαστεί αύριο και μεθαύριο, στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Τηλέφωνο κρατήσεων: 2531037770 Στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, ιλχάν αχμέτ, συγκεκριμένο, παα, ελλαδα, ΔΕΘ, λαρισα, αεπ, συμμετοχή, γίγνεσθαι, αθηνα, καλοκαιρι, γαλλια, αμθ, κομοτηνη, ωναση, σχολεια, βενιζελος, miss, καβαλα, κρητη, βιβλιοπωλείο, δηπεθε, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, ομαδα διας, βασιλικος γαμος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, ξανθη, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, σχεδιο αθηνα, ξανα, αποκριες, χωρις μεσαζοντες, δημοκριτειο, το θεμα, αεπ, βουλγαρια, γαμος, δουλεια, θεμα, θιασος, θρακη, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, τηλεφωνο, ωρα, αιτησεις, αλληλεγγυη, αμθ, ατμοσφαιρα, αχμετ, βαγια, βιβλιο, βραδυ, γινει, γινονται, γίγνεσθαι, διαστημα, δηπεθε, δοθει, ευκαιρια, αιθουσα, εκθεση, ενημερωση, εξι, ευθυνη, ιδρυση, ιλχάν αχμέτ, κυβερνηση, κινηση, λειτουργια, λεσχη, λυκειο, μαη, μορφη, ομαδα, ομιλος, παραμυθια, πεμπτη, περιφερειακο, προβληματα, σαββατο, συγκεκριμένο, συμμετοχή, συγχρονο, σχολειο, τουρκια, τομη, τουρισμος, φοιτητρια, χρηστος, χρυση, χρυση τομη, χωρα, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κυριακη, miss, ομαδες, ξεκινησε, χορογραφιες
Τυχαία Θέματα