Κοζάνη: Παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων-Δηλώσεις Ντζιμάνη

11:00 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους του στρατοπέδου Μακεδονομάχων στον Δήμο Κοζάνης, έκανε γνωστή μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε Κοζάνης Γιώργος Ντζιμάνης.

Η εξέλιξη αυτή έγινε δυνατή μετά από παρέμβαση στην

πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4407/2016 που ήταν εισηγητής ο κ. Ντζιμάνης και δίνει μεταξύ άλλων την δυνατότητα για παραχωρήσεις στρατοπέδων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ντζιμάνη, «από το σύνολο των 400 στρεμμάτων του στρατοπέδου Μακεδονομάχων στην Κοζάνη, αναμένεται τα 350 περίπου στρέμματα να παραχωρηθούν στον Δήμο Κοζάνης και τα υπόλοιπα 50 στρέμματα θα παραμείνουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα απολύτως αναγκαία που πρέπει να υπάρχουν σε υποδομές για την διοίκηση»

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμφώνησε και έδωσε το «πράσινο φως» εξουσιοδοτώντας την στρατιωτική ηγεσία για τις περαιτέρω ενέργειες και όπως ανέφερε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν και ο τελευταίος Διοικητής του Α΄ Σώματος Στρατού στην Κοζάνη πριν καταργηθεί, «μετά από την χθεσινή επίσκεψη που έγινε μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοζάνης Κώστα Δεσποτίδη, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Σ εξέδωσε διαταγή προς την 9η Ταξιαρχία, προκειμένου να συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Κοζάνης θα ρυθμίσει τις τεχνικές λεπτομέρειες και θα προσδιορίσει επακριβώς την έκταση της παραχώρησης».

Με την παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων, ο Δήμος Κοζάνης θα αξιοποιήσει πολλαπλώς το χώρο, μέσα από ένα master plan που προβλέπει μεταξύ άλλων την δημιουργία μουσείου στο ιστορικό διοικητήριο του Α΄ Σώματος Στρατού και την δημιουργία πάρκινγκ για την Αστυνομία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη : Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα