Στο ΣτΕ προσφεύγουν και πυροσβέστες της Μαγνησίας

11:54 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εφαρμογή του Νόμου και τη μονιμοποίησή τους διεκδικούν οι πυροσβέστες και στη Μαγνησία και για το λόγο αυτό προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

Η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι τρία χρόνια, κατ’ ανώτατο όριο, η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών, οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με Π.Δ., με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών

θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.

Την περασμένη εβδομάδα, με διαταγή του Αρχηγείου γνωστοποιήθηκε ότι η κατηγορία των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, με ηλικία άνω των 40 ετών, θα συνέχιζαν με νέα σύμβαση για πέντε χρόνια. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 39 πυροσβέστες από τους πενταετείς που υπηρετούν στη Μαγνησία. Οι υπόλοιποι 64 από τους πενταετείς της Μαγνησίας, θα μονιμοποιούνταν και για αυτό μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, θα βρίσκονταν σε άδεια, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη μονιμοποίησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα