Διήμερη επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στην Κύπρο

08:10 31/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διήμερη επίσκεψη στην Λευκωσία πραγματοποιεί την Τρίτη και την Τετάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ύστερα από πρόσκληση του επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου.

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Έλληνας υφυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνέχεια, θα έχει συνομιλίες με τον Φ. Φωτίου, με τον οποίο θα συζητήσει ζητήματα διμερούς συνεργασίας.

Ο Τέρενς Κουίκ θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρέσβη Ηλία Φωτόπουλο, εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων και με τα μέλη του

Δ.Σ. της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελληνοποντιακών Συλλόγων «ο Υψηλάντης».

Το βράδυ της Τρίτης θα παραστεί σε εκδήλωση του Επιστημονικού και Πολιτιστικού «Φώτος Φωτιάδης» για τη βράβευση του διακεκριμένου καθηγητή Γεώργιου Μπαμπινιώτη.

Αύριο Τετάρτη, ο κ. Κουίκ θα συναντηθεί διαδοχικά με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Κατόπιν θα αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες στον Τύμβο και στα «Φυλακισμένα Μνήματα», ενώ πριν αναχωρήσει από την Κύπρο, ο κ. Κουίκ θα επισκεφθεί το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα