ΕΡΤ2: «Μοιραία φεγγάρια» – Νέα κυπριακή σειρά

04:04 31/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τρία επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική εισβολή

έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: .

Επεισόδιο 4ο

Ο Ρένος προσπαθεί να δικαιολογήσει την αιφνιδιαστική εξαφάνισή του από τη ζωή της Ραφαέλλας πριν από 14 χρόνια. Ο Φίλιππος κλείνει ραντεβού με τη Σαμάνθα, την κρυφή ερωμένη του. Η Τζένη δεν υποψιάζεται τίποτα. Η Χριστίνα θέλει να ξαναδεί τον Αλέξανδρο. Πέφτει πάνω στη Μιράντα και στον Έκτορα. Ο Αλέξανδρος επισκέπτεται το ιατρείο της Ραφαέλλας. Ο Έκτορας ελέγχει τα προσόντα του Πάνου. Ο Πάνος και η Μιράντα κανονίζουν να συναντηθούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Η Λίζα δείχνει τη συμπάθειά της στον Μάικλ.

Επεισόδιο 5ο

Ο Μάικλ πιάνει τον Φίλιππο επ’ αυτοφώρω με την ερωμένη του και έρχονται στα χέρια. Ο Μάικλ προβληματίζεται για το αν πρέπει να ενημερώσει την Τζένη και αποφασίζει να μην το κάνει. Γνωρίζεται με τον Αντρέα. Η Μιράντα διαπιστώνει για άλλη μία φορά το κενό που τη χωρίζει από τον Αλέξανδρο. Ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για τον Πάνο. Η συγκίνηση της Ραφαέλλας είναι μεγάλη, λόγω της συνάντησής της με τον Ρένο. Ακόμα ένα μυστικό του Έκτορα που αφορά στην εγγονή του Ραφαέλλα. Ο Αλέξανδρος αποκαλύπτει στον Γιάννη τις απειλές που δέχεται η εταιρεία. Η οικογένεια Παπάζογλου ετοιμάζει δεξίωση. Αντιφατικά συναισθήματα βασανίζουν τη Χριστίνα.

Επεισόδιο 6ο

Ανύποπτη η Τζένη συνεχίζει τις προετοιμασίες για το γάμο της. Ο Φίλιππος ανησυχεί αν αποκαλύφθηκε ο παράνομος δεσμός του. Η Χριστίνα αναβάλλει την επιστροφή της στο Λονδίνο. Θέλει να ξαναδεί, έστω κι από μακριά, τον Αλέξανδρο. Πέφτει και πάλι πάνω στον κακό της δαίμονα: τον Έκτορα. Ο Ρένος επιδιώκει επανασύνδεση με τη Ραφαέλλα, θέλει να της δώσει εξηγήσεις. Έρχεται από την Αθήνα η φίλη της Ραφαέλλας, Έλντα. Η Μιράντα συναντιέται με τον Πάνο. Εκείνος φλερτάρει μαζί της. Τι συμβολίζουν οι σφαίρες που δέχεται στα γραφεία της η εταιρεία του Αλέξανδρου; Ο Γιάννης δείχνει ενδιαφέρον για τη Μαρία, τη γραμματέα του Αλέξανδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα