Δ. Γουλής : «Η παρουσία των προσφυγόπουλων είναι πλούτος» (audio)

15:07 4/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η παρουσία επιπλέον παιδιών στο σχολείο είναι πλούτος και όχι φτώχεια», ανέφερε ο διευθυντής του 67ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γουλής, με αφορμή τη φοίτηση, από τις 10 Οκτωβρίου, στο σχολείο προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στη δομή Δερβενίου.

Μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τους Κατερίνα Ρενιέρη και Δημήτρη Κουγιουμτζόπουλο, ο κ.Γουλής χαρακτήρισε ως «εύλογες» τις αντιδράσεις γονέων

που είχαν σημειωθεί αρχικά, ωστόσο, όπως κατέστησε σαφές, «δεν κράτησαν πάνω από μία ή δύο μέρες. Δεν υπήρξε ιδιαίτερη ανησυχία από ένα σημείο και μετά, όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με ζητήματα υγείας, υγιεινής και προστασίας των παιδιών τους», επεσήμανε.

«Το πιο θετικό από όλα είναι ότι τα παιδιά αυτά δείχνει να αποκτούν ένα κομμάτι κανονικότητας με το σχολείο τους, σε μια ζωή που δεν είναι καθόλου κανονική. Είναι ένα μεγάλο βήμα αυτό. Επίσης, αποκτούν εμπιστοσύνη σε κάτι που είχαν χάσει. Στις σχέσεις που αρχίζουν και δημιουργούν, και με τους δασκάλους τους και με τα υπόλοιπα παιδιά», τόνισε ο κ.Γουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα