Ζάκυνθος: Στο «μικροσκόπιο» Στουφή ο ισολογισμός του επιμελητηρίου

14:40 4/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Aίτηση για τη χορήγηση εγγράφων οικονομικών στοιχείων κατέθεσε το μέλος του τοπικού επιμελητήριου, Μαρίνος Στουφής, μετά το τραγικό γεγονός, όπως υποστηρίζει σε δελτίο τύπου, της διαπίστωσης στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου για την ψήφιση του ισολογισμού 2015 ότι, ενώ σε αυτόν δηλώνεται καταβολή φόρου εισοδήματος ύψους 42.423,80 ευρώ στη φορολογική δήλωση που είχε υποβληθεί στο taxis ο φόρος είναι μηδενικός.

Η ενέργεια του κ.Στουφή συνδέεται με το γεγονός ότι το θέμα της έγκρισης του ισολογισμού θα επανέλθει

προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση, καθώς αποσύρθηκε μετά την αποκάλυψη στην προηγούμενη διαδικασία του προαναφερόμενου ζητήματος.

Να σημειωθεί ότι, στην τελευταία συνεδρίαση, η γνωστοποίηση της αναντιστοιχίας των εν λόγω στοιχείων έγινε μετά το επίμονο αίτημα του ιδίου, για την κατάθεση -κατά τη διάρκεια της συζήτησης- της σχετικής φορολογικής δήλωσης. Όπως τόνιζε στην τοποθέτησή του, στην περίπτωση που τα ποσά δεν ήταν ίδια, θα επρόκειτο για σκάνδαλο και για τον πρώτο «μαϊμού» ισολογισμό του επιμελητηρίου.

Παράλληλα, ζητούσε, μεταξύ άλλων, δημόσια προκήρυξη για έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων από ορκωτό λογιστή, τον έλεγχο από ελεγκτές δημόσιας διοίκησης της χρονικής περιόδου από το 2012 μέχρι σήμερα, την παραίτηση όσων υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις, ενώ, ενημέρωσε ότι, θα στραφεί νομικά εναντίον όσων επιχείρησαν να τον εξαπατήσουν φέρνοντας προς ψήφιση ψευδή στοιχεία και, ταυτόχρονα, ότι θα στραφεί εναντίον όσων ψηφίσουν τον ισολογισμό χωρίς να έχουν διαπιστώσει εάν η φορολογική δήλωση δεν έχει τα ίδια τα στοιχεία με τον ισολογισμό.

Η προσκόμιση της φορολογικής δήλωσης, αρχικά, έβρισκε αντίθετο τον πρόεδρο, Δημήτρη Γαργαλέα και ορισμένα μέλη με το αιτιολογικό ότι ήταν κλειστό το αρμόδιο γραφείο, ότι βρισκόταν σε εξέλιξη διαδικασία συζήτησης και πως εάν ήθελε στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Στουφής θα μπορούσε να τα είχε ζητήσει πριν τη διεξαγωγή της, ενώ, παράλληλα, επεσήμαναν ότι είχε «περάσει» από τον έλεγχο της διοικούσας επιτροπής.

Η γραμματέας του δ.σ. και μέλος της διοικούσας επιτροπής, Νίκη Μαλαφούρη, αφού διευκρίνισε ότι δεν παρίστατο στη συνεδρίαση όπου εγκρίθηκε η εισαγωγή του θέματος του ισολογισμού προς συζήτηση από το δ.σ. συμβούλιο, υποστήριξε ότι πρέπει να προσκομιστεί το σχετικό στοιχείο. Μετά από μια τεταμένη συζήτηση, όπου, η προϊσταμένη του επιμελητηρίου παραδέχτηκε ότι το επιμελητήριο ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου δεν πληρώνει το σχετικό φόρο, επικράτησε η πρόταση για άμεση προσκόμιση της φορολογικής δήλωσης.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά, οπότε, με την επανέναρξή της και την προσκόμιση της φορολογικής δήλωσης αποκαλύφθηκε ότι ήταν μηδενική. Τελικά, μετά την τοποθέτηση του κ.Γαργαλέα, ότι, μάλλον, πρόκειται για αθροιστικό λάθος, και τις ενστάσεις που υπήρξαν από μέλη για το εάν όντως ο συγκεκριμένος ισχυρισμός μπορεί να ευσταθεί, το θέμα αποσύρθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα