«Οι τζιχαντιστές αντιστέκονται στη Μοσούλη, στρατολογούν παιδιά, σκοτώνουν αμάχους»

14:47 4/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους γύρω από τη Μοσούλη, ενδεχομένως ως και 200 αμάχους αλλά και 50 λιποτάκτες καθώς και 180 πρώην υπαλλήλους της ιρακινής κυβέρνησης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι.

Οι τζιχαντιστές μετέφεραν επίσης 1.600 αμάχους από την πόλη Χαμάμ αλ-Αλίλ στην Ταλ Αφάρ, πιθανόν για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινες ασπίδες εναντίον αεροπορικών επιδρομών και είπαν σε μερικούς πως μπορεί να τους πάνε στη Συρία.

Την

Τετάρτη μετέφεραν επίσης 150 οικογένειες από το Χαμάμ αλ-Αλίλ στη Μοσούλη.

Mosul: The families who lived under IS control

BBC News (World) (@BBCWorld) November 4, 2016

Οι μαχητές είπαν στους κατοίκους του Χαμάμ αλ-Αλίλ πως «πρέπει να τους παραδώσουν τα παιδιά τους, ιδιαίτερα τα αγόρια άνω των εννέα ετών, σε μια προφανή προσπάθεια στρατολόγησης παιδιών στρατιωτών’, είπε η εκπρόσωπος.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κρατούν στο Ταλ Αφάρ σχεδόν 400 γυναίκες, κουρδικής καταγωγής, αλλά και σιίτισσες όσο και Γιαζίντι.

Ο ΟΗΕ κατέθεσε επίσης πληροφορίες για αεροπορικές επιδρομές που προκαλούν θύματα μεταξύ των αμάχων, μεταξύ των οποίων μία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις γυναίκες, ενώ τραυματίσθηκαν επίσης 17 άμαχοι στη συνοικία Κουντούς της ανατολικής Μοσούλης.

Στο μεταξύ, επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν στους δρόμους της ανατολικής Μοσούλης, συναντώντας ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές, ανέφερε στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι αντιτρομοκρατικές μονάδες (CTS) προωθήθηκαν στην ανατολική συνοικία Αλ-Καράμα και αντιμετωπίζουν τα πυρά και τις βόμβες των τζιχαντιστών», διευκρίνισε ο Μουντάνταρ Σάλεμ, αξιωματούχος των CTS.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρισκόταν μαζί με τις CTS σε κοιμητήριο στην ανατολική είσοδο της πόλης, είδε μπουλντόζες και τεθωρακισμένα οχήματα να εισέρχονται στη συνοικία Αλ-Καράμα.

«Πυροβολισμοί ακούγονται αδιάκοπα» και πληροφορίες από το μέτωπο αναφέρουν πως οι τζιχαντιστές έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν τοποθετήσει βόμβες στους δρόμους για να επιβραδύνουν την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων.

ΠΗΓΗ:BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα