Χίος: Επεμβάσεις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λόγω των θυελλωδών ανέμων

12:49 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι θυελλώδεις άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα κυρίως με τα σπασμένα κλαδιά δέντρων σε διάφορα σημεία του νησιού, οπότε και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου η Πυροσβεστική επενέβη στα παρακάτω συμβάντα:

Στις 08.40 με 1 όχημα και 2 άντρες στην Πλατεία της Χίου για κοπή δέντρουΣτις 08.50 με 1 όχημα και 2 άντρες στο εξωτερικό παρκινγκ του αεροδρομίου για κοπή δέντρου το οποίο είχε καταπλακώσει σταθμευμένο όχημαΣτις 13.50 με 1 όχημα και 2 άντρες στην περιοχή Βάγια για κοπή δέντρου το οποίο είχε πέσει σε καλώδια της ΔΕΗΤην ίδια ώρα με 1
όχημα και 2 άντρες στην προκυμαία όπου έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες, προλαμβάνοντας πιθανή πυρκαγιά σε παρκαρισμένο δίκυκλο που είχε διαρροή καυσίμου λόγω πτώσης εξαιτίας του δυνατού ανέμου.Στις 13.55 στην περιοχή Αγίου Αρτεμίου με 1 όχημα και 2 άντρες για πλύση οδοστρώματος από διασκορπισμένη μελισσοκομική τροφή (μελάσα)Στις 18.35 στην περιοχή Θυμιανών με 1 όχημα και 2 άντρες για κοπή δέντρου και απελευθέρωση οδοστρώματος καιστις 21.10 στην περιοχή Βερβεράτου με 1 όχημα και 2 άντρες σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε κάδο απορριμμάτων.

Κλήσεις όμως για παρόμοια συμβάντα δέχτηκε από το μεσημέρι της Δευτέρας αλλά και την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου.

Ετσι επενέβη στις 28/11 και ώρα 13.50 με 1 όχημα και 2 άντρες σε κοπή δέντρου και απελευθέρωση οδοστρώματος, στην περιοχή μεταξύ Αρμολίων και Βέσσας.

Στις 29/11 στη 01.00 π.μ. με 1 όχημα και 2 άντρες σε κοπή δέντρου και απελευθέρωση οδοστρώματος στην περιοχή Χριστού Βαρβασίου.

Στις 08.15 με 1 όχημα και 2 άντρες σε κοπή 3 δέντρων και απελευθέρωση οδοστρώματος στην περιοχή Λήμνος Βολισσού και στις 12.15 με 1 όχημα και 2 άντρες σε κοπή 2 δέντρων και απελευθέρωση οδοστρώματος στην περιοχή της Ελίντας.


Οδηγίες Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων

Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούςΣτερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια). Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης
Keywords
Τυχαία Θέματα