Λέσβος: Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Πάλλης για τις ζημιές στους αγρότες

12:49 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επικοινώνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης και τον ενημέρωσε για τα σοβαρά πρόβλημα και ζημιές που έχουν γίνει σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, εξ’ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών, στο νησί μας.

Προηγουμένως είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπέ προκειμένου να ενεργοποιηθούν άμεσα οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ

για την καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες.

Επιπλέον μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτή με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο, ζητήθηκε η ενεργοποίηση της ΜΟΜΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ζημιές, εφόσον και όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο Γ. Πάλλης, ζήτησε επίσης από τον ΓΓ Υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Δέδε την στήριξη των υπηρεσιών του υπουργείου στις προσπάθειες που θα κάνει ο Δήμος Λέσβου για την αποκατάσταση των ζημιών και των πληγέντων, ενώ επικοινώνησε από νωρίς εχτές (Τρίτη 29/11) με τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Ι. Καπάκη προκειμένου να πιέσει να γίνει αποδεκτό το αίτημα, για κήρυξη της Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα