«Μείναμε από καύσιμα» – Στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο από την τραγωδία (video)

12:27 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η φωνή του Βολιβιανού πιλότου Μιγκέλ Κουιρόγκα που συγκαταλέγεται στους 71 νεκρούς της αεροπορικής τραγωδίας ακούγεται στο νέο ηχητικό ντοκουμέντο να προειδοποιεί για την επερχόμενη συντριβή: «H πτήση CP2933 της LAMIA, ζητά άδεια αναγκαστικής προσγείωσης. Είμαστε χωρίς καύσιμα. Πλήρης διακοπή οργάνων και ηλεκτρονικών συστημάτων».

Ο πύργος ελέγχου στο αεροδρόμιο Μεντεγίν της Κολομβίας απαντά ότι «σήμανε συναγερμός, στέλνονται πυροσβεστικά και ασθενοφόρα, και ενημερώνει τον πιλότο ότι «το αεροπλάνο απέχει 8,5 μίλια από το διάδρομο προσγείωσης»,

ενώ εκείνος απαντά ότι «χάνει ύψος από τα 9.000 πόδια».

«Κατόπιν όλα τελείωσαν. Όλοι μας αρχίσαμε να κλαίμε», δηλώνει εργαζόμενος στον πύργο ελέγχου του Μεντεγίν, από όπου διέρρευσε το νέο ηχητικό ντοκουμέντο.

Leaked recording shows pilot of plane that crashed in Colombia said he was running out of fuel pic.twitter.com/8bmZ81UFdQ

BBC Breaking News (@BBCBreaking) November 30, 2016

Ένας επιζώντας, ο Βολιβιανός τεχνικός της πτήσης Έρβιν Τουμίρι, δήλωσε ότι σώθηκε καθώς ακολούθησε πιστά τις οδηγίες ασφαλείας, ενώ οι άλλοι πανικοβλήθηκαν. «Έβαλα την τσάντα μου μεταξύ των ποδιών μου και πήρα την θέση εμβρύου όπως συστήνεται. Πολλοί επιβάτες σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να ουρλιάζουν» είπε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol της Κολομβίας.

«Δεν θα ξεχάσουμε. Το κύπελλο πάει στον ουρανό», ήταν το σύνθημα που αντηχούσε από το γήπεδο του Τσαπέκο της Βραζιλίας, όπου χιλιάδες άνθρωποι σε ολονυκτία προσευχήθηκαν στη μνήμη των ποδοσφαιριστών της Chapecoense που χάθηκαν στην αεροπορική τραγωδία.

Chapecoense fans remembering their heroes in true Brazilian spirit, with singing and dancing #ForcaChape pic.twitter.com/gg7yOlreKb

— BigSport (@BigSportGB) December 1, 2016

Την ώρα ακριβώς που επρόκειτο να διεξαχθεί το μεγαλύτερο παιχνίδι στα 43 χρόνια ιστορίας της βραζιλιάνικης ομάδας, στο γήπεδο του Μεντεγίν της Κολομβίας, η Ατλέτικο Νασιονάλ, «έδινε το κύπελλο στην αντίπαλο της» ενώ 45.000 άνθρωποι από τις εξέδρες και 100.000 εκτός, θρηνούσαν.

45,000 fans Atlético Nacional in the stadium and 100,000+ fans outside paying tribute to Chapecoense #ForçaChape
pic.twitter.com/YTWOlEJZNG

— Football Funnys (@FootballFunnys) December 1, 2016

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ, BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα