Δεν συμμετέχουν οι μαθητές των Χανίων στην κινητοποίηση (audio)

15:31 4/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων των Χανίων, πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου οι μαθητές φώναξαν συνθήματα όπως «Για όλα τα παιδιά ανοίξτε τα σχολεία, η εκπαίδευση σκοτώνει την τρομοκρατία».

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο εκπρόσωπος του συντονιστικού των μαθητών, Δημήτρης

Χαιρετάκης, οι μαθητές θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στις ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιδράσεις ορισμένων πολιτών, που στερούν την εκπαίδευση από τους πρόσφυγες. Το μήνυμα είναι, είπε ο Δ. Χαιρετάκης, ότι οι μαθητές των Χανίων δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φοιτήσουν στα σχολεία προσφυγόπουλα και επομένως δεν θα πρέπει και οι γονείς να έχουν πρόβλημα με αυτό. Το συντονιστικό μαθητών των Χανίων δεν είναι κάποια «κλίκα», ούτε υποκινείται από κανέναν, τόνισε ο κ. Χαιρετάκης. Είναι ανοιχτό για όλους τους μαθητές και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από συνελεύσεις και ανοιχτές διαδικασίες. Είναι καθαρά μια μαθητική πρωτοβουλία αυτή, πρόσθεσε. Οι καταλήψεις έχουν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, τόνισε ο κ Χαιρετάκης, και την Δευτέρα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συντονιστικού.

Το Συντονιστικό Μαθητών των Χανίων, πάντως, όπως διευκρίνισε ο κ. Χαιρετάκης, διαχωρίζει τη θέση του και δε συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου, με γενικότερα αιτήματα για το χώρο της εκπαίδευσης. Όπως τόνισε, το Συντονιστικό των Χανίων, δεν έχει λάβει καμιά τέτοια απόφαση για συμμετοχή σε πανελλαδικού χαρακτήρα καταλήψεις και κινητοποιήσεις και διαχωρίζει πλήρως τη θέση του.

Στο πλευρό των μαθητών που πραγματοποιούν τις κινητοποιήσεις, έχουν ταχθεί, με ανακοινώσεις τους, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού και η ΕΛΜΕ Χανίων.
Ακούστε τη συνέντευξη του Δ. Χαιρετάκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα