Kινητοποίηση φορέων για το προσφυγικό στο Δήμο Αθηναίων την Πέμπτη 9 Ιουνίου

18:31 8/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας όπου θα διεξαχθεί το δημοτικό συμβούλιο με κεντρικό θέμα το προσφυγικό καλούν σωματεία εργαζομένων, δημοτικές κινήσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, επιτροπές προσφύγων, κοινότητες μεταναστών, αλληλέγγυοι/ες και η ΚΕΕΡΦΑ διεκδικώντας να ανοίξουν οι κλειστοί χώροι και οι δομές της πόλης για τους πρόσφυγες.

Ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων CITY PLAZA, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή

του: «Υπάρχουν πολλά άδεια ξενοδοχεία και κτίρια που διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, τα οποία το κράτος και οι δήμοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την αξιοπρεπή και μόνιμη διαμονή των προσφύγων εντός του οικιστικού ιστού. Τα προσφυγόπουλα πρέπει να εγγραφούν στα δημόσια σχολεία και με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής τους το καλοκαίρι.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των προσφύγων στα νοσοκομεία και να δημιουργήσει μόνιμες δομές ιατρικής φροντίδας σε όλα τα κέντρα. Όλοι οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες πρέπει να εφοδιαστούν με εξάμηνη βεβαίωση παραμονής, η οποία να ανανεώνεται για όσο χρειαστεί, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος του 2011, και να εξασφαλιστεί η δυνατότητα κατάθεσης τόσο της αίτησης ασύλου όσο και της αντίστοιχης οικογενειακής επανένωσης στους χώρους διαμονής τους».

Η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα