«Χαμένη Υπόθεση» το σύστημα απονομής δικαιοσύνης; Ρωτούν Κ. Μπαργιώτας και Ι. Φωτήλας

18:10 8/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την «επιδείνωση» της αποτελεσματικότητας του ελληνικού δικαστικού συστήματος επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης οι βουλευτές του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας- Αχαΐας και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας- Λάρισας.
Η κατάσταση στον πολύπαθο χώρο της δικαιοσύνης όχι μόνο δε βελτιώνεται αλλά πλέον έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Σε αυτό συνέβαλε και η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων εξαιτίας των «εξουθενωτικών» μέτρων του ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου. Αστικές, ποινικές υποθέσεις, αλλά και δίκες για καταχρήσεις σε βάρος του Δημοσίου ή οικονομικά σκάνδαλα αναβάλλονται καθημερινά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών αλλά και στέρηση εσόδων από το Δημόσιο. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός ποιο είναι το κόστος που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από την αναβολή των δικών, σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να ανταποκριθεί το δικαστικό σύστημα στον τεράστιο όγκο εργασίας που έχει δημιουργηθεί και πώς θα λύσει το πρόβλημα της αποχής των δικηγορικών συλλόγων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θέμα: « “Χαμένη Υπόθεση” το σύστημα απονομής δικαιοσύνης;»
Ήδη από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και με την υπ’ αριθμ. πρωτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα