Με τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων θα συναντηθεί ο Υπ.Υγείας

Με στόχο τη γεφύρωση της διαφοράς που προέκυψε με τη μη ανανέωση της συμφωνίας κυβέρνησης και ιδιωτικού τομέα για χειρισμό περιστατικών παιδιών και νεαρών ενηλίκων με συγγενείς καρδιοπάθειες, συναντώνται τη Δευτέρα, Υπουργός Υγείας και Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών.

Τη συμφωνία συνήψε το Υπουργείο Υγείας, το 2007, με το ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο “Παιδί”, που ειδικεύεται στην Παιδοκαρδιολογία. Η συμφωνία στην κανονική της διάρκεια έληξε το Μάρτη του 2016, δόθηκε όμως παράταση μέχρι και την 31η του Μάη.

Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που δόθηκε σήμερα από

το Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών, αναφέρθηκε ότι ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρο Αγαθαγγέλου, να παραστεί στη συνάντηση της Δευτέρας, ο οποίος αναμένει την επίσημη πρόσκληση του Συνδέσμου, ώστε να μπορέσει να παρευρεθεί στη συνάντηση.

Το ΚΥΠΕ, εξασφάλισε την επιστολή που το Ιατρικό Κέντρο “Παιδί” έστειλε προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών στην οποία αναφέρεται πως “από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει πρόθεση να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για λόγους που είναι άγνωστοι σε εμάς”.

Πιστεύουμε, συνεχίζουν οι Παιδοκαρδιολόγοι που στελεχώνουν το Ιατρικό Κέντρο, “ότι αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα αλλά κυρίως μακροπρόθεσμα σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί Γενικό Σχέδιο Υγείας, κάτι που ισχύει τόσο για τα παιδιά αλλά κυρίως για εφήβους και νεαρούς ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Καταλήγοντας, εκφράζουν δυσαρέσκεια που δεν κλήθηκαν από Υπουργείο Υγείας να εκθέσουν τις απόψεις τους, “ως οι καθηκόντως επιστημονικά υπεύθυνοι αφού παρακολουθούμε τους ασθενείς αυτούς εδώ και 35 χρόνια” και παράλληλα την προσδοκία ότι “όλοι οι εμπλεκόμενοι θα δείξουν την ανάλογη ευθύνη και ευαισθησία με κριτήριο το μακροχρόνιο καλώς νοούμενο συμφέρον των ασθενών”.

Το Ιατρικό Κέντρο αναφέρει ότι ασθενείς που εδώ και χρόνια παρακολουθούνται εκεί, εδώ και μία σχεδόν βδομάδα δεν τυγχάνουν της εξειδικευμένης παρακολούθησης ή/ και θεραπείας, με τα ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει και εκφράζει την άποψη ότι διατρέχουν κίνδυνο.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι είναι πρακτικά και ανθρωπίνως αδύνατο, ένας ιατρός, να μπορεί να αντεπεξέλθει επαρκώς στα καθήκοντά του, δεδομένου ότι οι ασθενείς που αυτή τη στιγμή υπάρχουν αριθμούν τις 2000 και μέχρι και την 31η του Μάη εξυπηρετούνταν από τρεις ιατρούς, “με κόστος που δεν αποβαίνει εις βάρος του κράτους, αλλά αντίθετα είναι προς όφελός του”.

Το Ιατρικό Κέντρο “Παιδί”, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας, καλώντας τον να δράσει άμεσα και να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας για συνέχιση της μεταξύ τους συνεργασίας, ώστε να δοθεί τέλος στη μακρά λίστα αναμονής για καρδιολογικά περιστατικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα