«Χαστούκι Γερμανού καθηγητή στο Βερολίνο από το Δίστομο για τις αποζημιώσεις»

17:09 8/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tο όνομα του Γιάννη Σταμούλη, του αείμνηστου Νομάρχη Βοιωτίας που εμπνεύστηκε και ξεκίνησε τον δικαστικό αγώνα για τις αποζημιώσεις των 228 σφαγιασθέντων Διστομιτών το 1995, παίρνει αύριο Πέμπτη 9/6/2016, ο προαύλιος χώρος του Δημαρχείου και του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, στο Δίστομο!

Σε ειδική τελετή στις 8.30 μμ- μετα την Συνέλευση του ΔΣ των Μαρτυρικών Πόλεων Ελλάδας, θα γίνει η ονοματομανία του χώρου σε «ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ». Στις εκδηλώσεις αυτές, (που θα συνεχιστούν με συναυλία του Βασίλη Σκουλά)

θα παραστεί ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Είναι η 2η φέτος,ονοματοδοσία πλατείας στο Δίστομο: Πριν λίγες ημέρες ενώπιον εκατοντάδων κατοίκων και επισκεπτών, ο χώρος μεταξύ των δυο παλαιών δημοτικών Σχολείων, που τώρα στεγάζουν το Μουσείο Θυμάτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο, πήρε το όνομα «ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΥΡΗ ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗ». Ήταν μια ακόμα αναγνώριση στον επιζήσαντα της σφαγής που έχει κάνει αμέτρητους αγώνες για την υπόθεση των αποζημιώσεων.

«Είναι μεγάλη τιμή να σε τιμά με αυτόν τον τρόπο, ζώντα, η στενή σου πατρίδα» είπε συγκινημένος ο Αργύρης Σφουντούρης όταν άκουσε από τον Δήμαρχο κ. Γ.

Keywords
Τυχαία Θέματα