Το Podemos θα εκτόπιζε τους Σοσιαλιστές σε νέες εκλογές

15:39 4/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Το ισπανικό κόμμα Podemos (Μπορούμε) θα ερχόταν δεύτερο και θα εκτόπιζε από τη θέση αυτή το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο ηγείται τώρα των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης στην Ισπανία, αν γίνονταν σήμερα νέες βουλευτικές εκλογές, δείχνει δημοσκόπηση.

Το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι πιθανόν να έχει σημαντικό βάρος στις διαβουλεύσεις που γίνονται τώρα για την σύναψη ενός πιθανού συνασπισμού

αριστερών δυνάμεων για να κυβερνήσει την Ισπανία, μετά το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε η χώρα έπειτα από τις εκλογές του Δεκεμβρίου, στις οποίες κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι εξακολουθεί σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή να έρχεται πρώτο με 28,8% των ψήφων, σε σύγκριση με το 28,72% που έλαβε στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, αλλά εξακολουθεί να μην συγκεντρώνει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ωστόσο οι Σοσιαλιστές, δείχνει η έρευνα αυτή του Κοινωνιολογικού Κέντρου Έρευνας (CIS), θα έπεφταν στην τρίτη θέση από τη δεύτερη, καθώς θα λάμβαναν μόνον 20,5% των ψήφων, σε σύγκριση με το 22,02% που έλαβαν στις εκλογές, ενώ το Podemos, το κόμμα που τάσσεται κατά της λιτότητας, θα αύξανε τα κέρδη του στο 21,9% από το 20,65% που πήρε το Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα οι φιλελεύθεροι Ciudadanos (Πολίτες) θα έρχονταν και πάλι στην τέταρτη θέση με 13,3% έναντι του 13,93% που έλαβαν το Δεκέμβριο.

Η δημοσκόπηση αυτή του CIS στηρίχθηκε στις απαντήσεις που έδωσαν 2.496 άνθρωποι που ρωτήθηκαν μεταξύ των 2-11 Ιανουαρίου, προτού ο Ραχόι εγκαταλείψει τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης και η σκυτάλη περάσει στον ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα