«Αιώνιοι» με την πλάτη στον τοίχο

13:48 4/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Πρώτοι τελικοί για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Τop-16. Το πρώτο διπλό στην έδρα της Τσεντεβίτα θα αναζητήσουν οι πράσινοι και την πρώτη νίκη μετά από τρία άγονα παιχνίδια ψάχνει ο Ολυμπιακός με την Κίμκι στο ΣΕΦ.

Τα πράγματα είναι απλά. Αναμένεται αντίδραση. Και από τους δύο εκπροσώπους της Ελλάδας

στην Euroleague (6η αγων.) στους δύο πρόωρους τελικούς. Πρώτος χρονικά ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς καλείται να σημειώσει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο Top 16.

Αν δεν το κάνει η λογική και οι αμείλικτοι αριθμοί λένε ότι αποχαιρετά το όνειρο της τετράδας σε έναν όμιλο που θεωρήθηκε βατός μετά το πέρας της κλήρωσης. Σχεδόν στην ίδια μοίρα μέχρι τώρα με την Τσεντεβίτα, μετρούν ίδιες νίκες και ήττες (2-3) και παίζουν σε μια ζαριά το ροζ φύλλο που θα αποφασίσει το μέλλον τους στη διοργάνωση.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ταξίδεψε με την ομάδα στην Κροατία, ξεπερνώντας το διάστρεμμα στο ντέρμπι του ΣΕΦ και αναμένεται να βοηθήσει τους πράσινους. Αντίθετα, στην Αθήνα έμεινε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.

Στο αντίπαλο δέος, οι τρεις διαδοχικές ήττες στον όμιλο του θανάτου (οι δύο εντελώς ανέλπιστες) έχουν βάλει ακόμα μεγαλύτερα ζόρια. Το όνομα και συνάμα η ικανότητα των αντιπάλων μαρτυρά ότι αν η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν περάσει το εμπόδιο της πρωτοπόρου Κίμκι τα πράγματα γίνονται από πολύ δύσκολα έως ακατόρθωτα. Είναι ο πρώτος μεγάλος τελικός της σεζόν, στον οποίο ο Έλληνας κόουτς θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ντάνιελ Χάκετ και του μακροχρόνια τραυματία Πάτρικ Γιανγκ.

Ο Αγραβάνης πήρε μέρος στην προπόνηση και θα είναι στην 12άδα, ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις στο γόνατο. Ακριβώς αντίστροφο σερί έχει η αντίπαλος των πρωταθλητών, Κίμκι, μετρώντας τρεις διαδοχικές νίκες στη διοργάνωση. Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να την προσγειώσουν στην πραγματικότητα του ομίλου. Μαζί τους θα έχουν και τον κόσμο τους που αναμένεται να δώσει βροντερό παρών στο Φάληρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα