Παραιτήθηκαν τρία στελέχη της Samsung – Απαγγέλλονται βαριές κατηγορίες

10:04 28/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Βαριές κατηγορίες θα απαγγείλει ο ειδικός εισαγγελέας στη Σεούλ εις βάρος του κληρονόμου του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung Group, Τζέι Λι, αλλά κι άλλων τεσσάρων διευθυντικών στελεχών του για το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τη χώρα.

«Οι ειδικοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του αντιπροέδρου της Samsung Electronics Λι Τζάε- Γιονγκ για διαφθορά, κατάχρηση κοινωνικών πόρων,

ψευδομαρτυρία, απόκρυψη πόρων στο εξωτερικό», δήλωσε ο Λι Κίου- Τσουλ εκπρόσωπος της ειδικής ομάδας που ερευνά το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, εξαιτίας του οποίου αποπέμφθηκε η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-Χίε.

Ο 48χρονος Λι, γιος του προέδρου της Samsung, τέθηκε υπό κράτηση στις 17 Φεβρουαρίου έπειτα από αίτημα των εισαγγελέων.

Η απαγγελία των κατηγοριών αυτών σημαίνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραπεμφθεί σε δίκη μαζί με τους τέσσερις συναδέλφους του, ενισχύοντας το σοκ που έχει προκληθεί στην εταιρεία.

Στο μεταξύ, τρία στελέχη του ομίλου παραιτήθηκαν αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά.

Ο Λι Τζάε-Γιονγκ, κληρονόμος και αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, που επίσης κατηγορείται για διαφθορά, δεν είναι μεταξύ των παραιτηθέντων.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι καταργεί το Γραφείο Μελλοντικών Στρατηγικών της, το οποίο είναι αρμόδιο για όλες τις σημαντικές αποφάσεις του ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα