Επίτροπος ΕΕ: Έχουμε καλέσει την Τουρκία να τηρεί τα υψηλότερα στάνταρ ανθρωπίνων δικαιωμάτων

09:09 28/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Απαντώντας σε επιστολή του ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις ο Επίτροπος, υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν τόνισε πως η ΕΕ κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση «να σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων καλής γειτονίας καθώς και του σεβασμού στις εσωτερικές δικαστικές διαδικασίες των κρατών μελών».

Ο Επίτροπος σημειώνει ότι, με δεδομένη τη μαζική κλίμακα των μέτρων που υιοθέτησε η τουρκική κυβέρνηση στον

απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την Τουρκία να τηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά στον σεβασμό του κράτους Δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προάσπισης των βασικών ελευθερίων.

Όπως χαρακτηριστικά καταλήγει στην απάντησή του ο Γιοχάνες Χαν: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει προσηλωμένη στο να συνεχίσει να εργάζεται μαζί με μία δημοκρατική, ανοικτή και σταθερή Τουρκία, για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές μας προκλήσεις. Αναμένουμε από την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί τις ευθύνες που πηγάζουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων καλής γειτονίας. Αναμένουμε επίσης την τουρκική Κυβέρνηση να σεβαστεί τις δικονομικές διαδικασίες των Κρατών Μελών».

Keywords
Τυχαία Θέματα