Προφυλακίστηκε o ανταποκριτής της Welt στην Τουρκία

08:42 28/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Κατηγορούμενος για διασπορά προπαγάνδας υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνηση του κοινού στη βία και υποκίνηση μίσους, ο ανταποκριτής της Die Welt στην Τουρκία Ντενίζ Γιουτζέλ προφυλακίστηκε χθες.

Η είδηση της προφυλάκισης του Ντενίζ Γιουτζέλ είναι «πικρή και απογοητευτική» είπε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας πως το μέτρο αυτό είναι «δυσανάλογα σκληρό», καθώς «ο Ντενίζ Γιουτζέλ

παρουσιάστηκε οικειοθελώς στη δικαιοσύνη και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση (των εισαγγελέων που προΐστανται) της έρευνας».

Αρχικά ο Γιουτζέλ, που έχει διπλή -γερμανική και τουρκική- υπηκοότητα, ετέθη υπό κράτηση τη 14η Φεβρουαρίου, αφού έκανε ρεπορτάζ για τα email που αριστεριστές χάκερ υπέκλεψαν από τον προσωπικό λογαριασμό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας και γαμπρού του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, χθες, διέταξε ο Γιουτζέλ να προφυλακιστεί ενόψει της δίκης του. Είναι ο πρώτος Γερμανός δημοσιογράφος που προφυλακίζεται στο πλαίσιο των εκτεταμένων διωγμών έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των Αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα