Νταϊάνα, η πριγκίπισσα του λαού «έσβησε» πριν από 20 χρόνια… (ΒΙΝΤΕΟ)

08:37 31/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένα τροχαίο δυστύχημα στοίχισε τη ζωή στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τέως σύζυγος του Κάρολου της Αγγλίας, μελλοντικού διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πριν από 20 χρόνια. Ήταν 31 Αυγούστου 1997 κι εκείνη μόλις 36 ετών.

Ο θάνατός της μέχρι σήμερα εγείρει πλήθος ερωτημάτων ενώ πλήθος θεωριών συνωμοσιών έχουν διατυπωθεί! Φταίνε οι παπαράτσι που ακολουθούσαν το αυτοκίνητο το οποίο τη μετέφερε; Φταίει το Παλάτι που την ήθελε νεκρή για να μην παντρευτεί τον Ντόντι αλ Φαγέντ; Φταίει ο οδηγός που ήταν μεθυσμένος; Ήταν μεθυσμένος ο οδηγός ή πείραξαν τις τοξικολογικές; Σε πόσο

καλή κατάσταση ήταν η λιμουζίνα;

Διαρκώς προστίθενται περισσότερα ερωτήματα αν και η ουσία είναι μία… ότι η αγαπητή και χαρισματική πριγκίπισσα της Βρετανίας, Νταϊάνα έσβησε στην άσφαλτο αφήνοντας πίσω της δύο γιους να θρηνούν για τον χαμό της μητέρας τους.

Η Νταϊάνα γεννήθηκε σε μια οικογένεια της βρετανικής αριστοκρατίας και ήταν το τέταρτο παιδί και τρίτη κόρη του Τζον Σπένσερ, Υποκόμη Όλθοπ, και της Φράνσις Σαντ Κιντ. Μεγάλωσε στο Παρκ Χάουζ του Σάντριγχαμ και δέχτηκε εκπαίδευση στην Αγγλία και την Ελβετία.

Το 1975, όταν ο πατέρας της απέκτησε τον τίτλο του Κόμη Σπένσερ, εκείνη έγινε γνωστή ως Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ. Για πρώτη φορά ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 1981, όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ο γάμος της με τον πρίγκιπα της Ουαλίας έγινε στις 29 Ιουλίου 1981, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, ενώ μεταδόθηκε από την τηλεόραση σε 750 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Μετά το γάμο της, η Νταϊάνα απέκτησε τους τίτλους πριγκίπισσα της Ουαλίας, δούκισσα της Κορνουάλης, Δούκισσα του Ρόθσι και κόμισσα του Τσέστερ.

Οι δύο γιοι που απέκτησε, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι, ήταν τότε στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα της γραμμής διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο.

Ως πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Νταϊάνα ανέλαβε διάφορα βασιλικά καθήκοντα εξ ονόματος της βασίλισσας Ελισάβετ, εκπροσωπώντας την σε περιοδείες της στο εξωτερικό. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, όπως η υποστήριξη που παρείχε στη Διεθνή Εκστρατεία Απαγόρευσης των Ναρκών Ξηράς.

Ασχολήθηκε με δεκάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Νοσοκομείου Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ του Λονδίνου, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος από το 1989.

Η Νταϊάνα παρέμεινε στο προσκήνιο των μέσων ενημέρωσης καθ΄ όλη τη διάρκεια του γάμου της, ο οποίος τερματίστηκε με διαζύγιο στις 28 Αυγούστου 1996.

Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης συνεχίστηκε και κορυφώθηκε μέχρι τον θάνατό της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997. Η απώλεια της ζωής της προκάλεσε κύμα συγκίνησης σε όλο τον πλανήτη, ενώ η κηδεία της παρακολουθήθηκε μέσω του BBC από 32,10 εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βιογραφικά στοιχεία από τη Βικιπαίδεια

Keywords
Τυχαία Θέματα