Η πιο σημαντική ομιλία του Τσίπρα: Αποκάλυψε το χρόνο των εκλογών και τον Μαυρογιαλούρο που έχει μέσα του

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει την λάμψη του και όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, κάθε του ομιλία είναι κοινότυπη, γεμάτη ψέματα, υποκρισία, θεατρινισμούς. Και ο κόσμος πλέον δεν τον ακούει, δεν πιστεύει στα κόλπα του.

Είναι φανερό ότι πλέον ρίχνει όλα τα όπλα του στη μάχη. Πρώτα επιχειρεί να κοροϊδέψει τους νέους με την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Ήταν τόσο ανίκανοι που έφτιαξαν ένα σύστημα έκτρωμα και κανείς δεν τους πίστεψε.

Το δεύτερο… χτύπημα

του αποτυχημένου Τσίπρα είναι η Δημόσια Διοίκηση. Η χθεσινή του ομιλία απλά επιβεβαίωσε ότι όχι μόνο δεν έχει κανένα όραμα για τη λειτουργία του κράτους αλλά αυτό που σκέφτεται είναι πώς θα κάνει κι άλλες προεκλογικές προσλήψεις. Πώς θα εξαγοράσει ψήφους.

Η υπόσχεσή του ότι θα γίνουν προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και μάλιστα πριν από τη λήξη του μνημονίου- «από τα μέσα του 2018», όπως είπε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνει δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι αποδεικνύει ότι είναι ο πιο παλαιοκομματικός και οπισθοδρομικός πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ. Την ώρα που η Ελλάδα έχει ανάγκη από ώθηση προς τα εμπρός ο Τσίπρας σκέφτεται πώς θα κάνει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα… γραφεία ρουσφετιών.

Το δεύτερο και ίσως πιο σημαντικό είναι ότι η υπόσχεση για προσλήψεις από τα μέσα του 2018 «κλειδώνει» και την ημερομηνία των εκλογών, εκτός σοβαρού απροόπτου. Όπως έχουμε πολλές φορές γράψει, ο Τσίπρας θα πάει μέχρι τέλους με το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια του χρόνου το καλοκαίρι. Με κερασάκι στην τούρτα τις χιλιάδες προσλήψεις είναι δεδομένο πλέον ότι οι κάλπες θα στηθούν μετά τον Αύγουστο του 2018.

Άρτον ο Τσίπρας δεν μπορεί να προσφέρει. Ακόμη και η επιστροφή στην ανάπτυξη ή στις αγορές δεν μπορεί να αλλάξει τη δραματική κατάσταση της καθημερινότητας. Και οι υποσχέσεις ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο και δεν γίνονται πιστευτές και δεν αγγίζουν τον μέσο, καμένο από την κρίση, Έλληνα.

Το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι προσλήψεις. Σε ένα λαό με 23% ανεργία και με πάνω από έναν στους δύο νέους χωρίς δουλειά, αυτό είναι το καλύτερο νέο. Και ο Τσίπρας έρχεται εδώ για να το υπηρετήσει πιστά. Ο κρατισμός είναι εδώ, αγκαλιά με την αριστερά. Την ίδια στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα επισυμβαίνει πραγματική σφαγή. Την ώρα που οι επενδύσεις δεν φαίνονται ούτε με το κιάλι, κι εκεί που έπρεπε να αυξηθεί η απασχόληση αυτό δεν γίνεται, ο Τσίπρας παίζει το χαρτί του μεγαλύτερου κράτους.

«Από τα μέσα του 2018 θα προχωρήσουμε γραπτούς διαγωνισμούς για την προσέλκυση νέων πτυχιούχων στον δημόσιο».

Εξετάζουμε σοβαρά την θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για τον επαναπατρισμό νέων επιστημόνων, σημείωσε, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει πως σχεδιάζεται να γίνει αυτό.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι λίγοι σε σχέση με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στις χώρες του ΟΟΣΑ και σημείωσε επίσης ότι οι υπάλληλοι του δημοσίου είναι… μεγάλης ηλικίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει το θράσος να επιτεθεί και στη ΝΔ: «Η αντίληψη του κράτους ως λάφυρο και ως εργαλείο πελατειακής διαχείρισης συνεχίστηκε επί δεκαετίες ως τα χρόνια της κρίσης. Αυτήν την αντίληψη για το κράτος-λάφυρο δείχνουν σήμερα οι πονηρές και δήθεν φιλελεύθερες κραυγές ορισμένων για την κατάργηση της συνταγματικής προστασίας της μονιμότητας στο Δημόσιο», είπε ο πρωθυπουργός.

Το Δημόσιο από παιδί του συστήματος έγινε το αποπαίδι. Κάποιοι προσπάθησαν σε αυτό να φορτώσουν τις δικές τους αμαρτίες είπε και πρόσθεσε: Το αποκορύφωμα αυτού του νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού ήταν η μεταρρύθμιση του κ. Μητσοτάκη η οποία ταυτίστηκε «με απολύσεις και βίαιες μετακινήσεις». Ανέφερε επίσης ότι η αξιολόγηση του κ. Μητσοτάκη απέβλεπε στις απολύσεις και τον εκφοβισμό των δημοσίων υπαλλήλων.

Καταλάβατε με ποιους έχουμε να κάνουμε; Δημιουργούν κομματικούς στρατούς με χιλιάδες προσλήψεις παντελώς αδιαφανείς. Υπόσχονται θέσεις μονίμων στο Δημόσιο σε χιλιάδες παιδιά της πατρίδας μας. Παγώνουν κάθε επενδυτική πρωτοβουλία που θα μπορούσε να δώσει δουλειές ώστε η μόνη διέξοδος των ανέργων θα είναι να πέσουν στα πόδια του Τσίπρα και των «λοχαγών» του που θα μοιράζει δουλειές. Και που; Σε μια Ελλάδα χρεοκοπημένη, με διαρκή επιτήρηση για πολλά χρόνια, με στόχους για πλεονάσματα που είναι αδύνατον να πιαστούν, ο Τσίπρας μοιράζει δουλειές. Πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα. Είτε αδιαφορεί για τη ζημιά που θα προκαλέσει είτε είναι μια υπόσχεση που απλά δεν θα υλοποιηθεί ποτέ. Άλλωστε, πώς θα περάσει από την τρόικα; Ποιος θα τους πληρώνει; Το… πλεόνασμα;

Η ομιλία λοιπόν του Τσίπρα χθες στο Μουσείο Μπενάκη είναι για το… μουσείο ως εξαιρετικά σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον γιατί περιέγραψε ευκρινώς το χρόνο των εκλογών. Δεύτερον γιατί αποκάλυψε τον τρόπο που θα κινηθεί. Με τον γνωστό Μαυρογιαλούρικο δηλαδή με «θα, θα, θα», μπας και διασωθεί.

Η ΝΔ οφείλει να χαράξει την στρατηγική της πάνω σ’ αυτόν τον νέο καμβά. Και με μια προσθήκη που ξέρουν καλά εκεί στην Πειραιώς. Ποτέ οι προσλήψεις δεν έφεραν την ανάσταση μιας πεθαμένης κυβέρνησης. Η περίοδος Καραμανλή με τις χιλιάδες προσλήψεις του Παυλόπουλου αντί της πραγματικής επανίδρυσης του κράτους, είναι η καλύτερη απόδειξη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα