Γκάλοπ: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά προτιμότερη κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά

20:57 29/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Απογοητευμένος από την κυβέρνηση, αλλά και πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση, είναι σήμερα ο μέσος Έλληνας, ο οποίος παραμένει ιδιαίτερα φοβισμένος για το αύριο.

Στο νέο γκάλοπ, που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ της Κυριακής, σχεδόν το 80% των πολιτών δηλώνει δυσαρεστημένο από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, πιστεύει όμως ότι μια συμμαχική

κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα (ποσοστό 43,6%) -τη στιγμή που καταλληλότερη θεωρεί μια συμμαχική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα το 33,5%.
Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώνεται και από τη μεγάλη υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό (46,1%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (31,4%). Όπως επίσης και από το γεγονός ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης (58,6%) ζητά να δοθεί περισσότερος χρόνος στην τρικομματική κυβέρνηση, σε αντίθεση με το 28,3% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να διαβαστεί το γκάλοπ της Κάπα Reasearch, στο οποίο ο Σύριζα προηγείται (στην πρόθεση ψήφου) με βραχεία κεφαλή 22,6% έναντι 21,5% της ΝΔ και 14,5% αναποφάσιστους.
Τρίτο κόμμα ξανά αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή (9,8%) και τέταρτο το ΠΑΣΟΚ με μόλις 6,2%.

Εντυπωσιακή είναι η διαφαινόμενη κατάρρευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά τις αλλεπάλληλες αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών. Η επιρροή του καταγράφεται στο 3,8%, τη στιγμή που το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 5,2% και η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί στο 5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα