«Κάτσε καλά, γιατί θα σου γράψω το σπίτι»…

05:19 29/12/2012 - Πηγή: Aixmi

«Κάτσε καλά, γιατί θα σου γράψω το σπίτι»!!!

Τη «μυθική» αυτή ατάκα άκουσα στο σπίτι του Γιώργου, της Γιάννας και της Γιωργίτσας, φτάνοντας στην Άφυτο ανήμερα τα Χριστούγεννα, και ανακλαστικά ξέσπασα σε γέλια.

Είναι το καλαμπούρι που έχουν εφεύρει φίλοι στη Χαλκιδική για να διεκτραγωδήσουν το φορολογικό καραγκιοζιλίκι, που έχει μετατρέψει την ιδιοκτησία από ευλογία σε κατάρα!

«Παλιά όλοι έδιναν μάχη για να εξασφαλίσουν την κληρονομιά ενός σπιτιού», μου λένε. «Τώρα δεν υπάρχει μεγαλύτερη

απειλή απ’ το ‘πρόσεξε, γιατί θα σου γράψω το σπίτι…»

Η Άφυτος είναι ο ωραιότερος τόπος στην Κασσάνδρα – ίσως και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική.
Υπέροχος διατηρητέος οικισμός, ωραία θάλασσα, κυρίως όμως άνθρωποι της καρδιάς. Φιλόξενοι, χειμώνα καλοκαίρι. Όχι μόνο για την «αρπαχτή» του Ιουλίου και του Αυγούστου, όπως συμβαίνει σε τόσα και τόσα μέρη της χώρας μας.

Θα πρόσθετα, και καλλιεργημένοι μουσικά – τόσο που αναρωτιέσαι πώς γίνεται να ξέρουν τον συνθέτη και τον στιχουργό, σχεδόν σε κάθε τραγούδι;

Και, όμως, έτσι είναι.

Χατζιδάκις, Θεοδωράκης. Μικρούτσικος, Ξαρχάκος, Σαββόπουλος, Κατσιμιχαίοι, αλλά και Γκάτσος, Αλκαίος, Ελευθερίου, Τριπολίτης, Ιωάννου – όλοι σε πρώτο πλάνο.

Μαζί με τον Στράτο και τη Μαρία πήγαμε στο σπίτι του (εορτάζοντος) συνθέτη Χρήστου Κολοβού. Εκεί και ο δίδυμος αδελφός του Κώστας. Εναλλάξ οι δυο τους στο πιάνο! Και γύρω όλοι στο τραγούδι.
Ο Στέλιος, η Μαρία, ο Θανάσης, η Νανά, η ο Βασίλης, η Κέλλυ. Μια ζωντανή παρέα φίλων από τα μικράτα τους. Μαζί στα καλά και στα δύσκολα.

Η ίδια παρέα, το καλοκαίρι, γίνεται ένα στον «Κουτσόμυλο», το μπαρ με την καταπληκτική θέα αλλά, κυρίως, με την ωραιότερη μουσική που έχω ακούσει εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Ο Γιάννης και ο Γιώργος επιλέγουν ό,τι ποιοτικότερο έχει γραφτεί στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Αν σας δοθεί ευκαιρία να πάτε το καλοκαίρι. Και αν είστε τυχεροί και έχουν καλή ψαριά ο Φιλέας (κατά κόσμον Στράτος) και ο Στέλιος μπορεί να σας ταΐσουν και φρέσκο ψάρι.
Γιατί, σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, φιλαράκι!

*Ο νέος δίσκος του Χρήστου και του Κώστα Κολοβού (με συμμετοχή του Θάνου Μικρούτσικου και του Γιάννη Κούτρα) θα παρουσιαστεί στις 9 Ιανουαρίου, στον «Ιανό».

Follow on twitter: @XrPanag

Keywords
Τυχαία Θέματα