Ο Άκης,ο Παπ,ο Ρωσσώνης ,τα καρτέλ και η ΑΓΝΟ – ΚΟΛΙΟΣ!


Μπορεί μια εταιρεία που κάνει πωλήσεις 10 δισεκατομμυρίων να τις ανεβάσει στα 20 δισεκατομμυρια και να πέσει έξω παρα το διπλασιασμό;

Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Διαβάστε πρώτα το κείμενο και μετά…

Δεν πάει λοιπόν πολύς καιρό από την εποχή της δραχμής. Από τότε που μιλούσαμε για δισεκατομμύρια δραχμές και ο δισεκατομμυριούχος της δραχμής ήταν και σπάνιος

και πολύ σπουδαίος.

Την εποχή της δραχμής ο Ακης Τσοχατζόπουλος μεσουρανούσε και ήταν Υπουργός στα καλύτερα Υπουργεία. Άμυνας Ανάπτυξης κλπ

Τότε λέει κυριαρχούσε στις προμήθειες του Πολεμικού Ναυτικού η εταιρεία ενός Ρωσσώνη.

Ήταν γαμπρός του θεωρούμενου πιο στενού συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη, του μακαρίτη σήμερα Υπουργού παλαιότερα σε κρίσιμα Υπουργεία Μιχάλη “τα πίνω και μεθώ” Παπακωνσταντίνου.

Ο Άκης τότε ήταν σοσιαλίσταρος του κερατ…συγνώμη του ΠΑΣΟΚ και έλεγε και εκείνος και οι σύντροφοί του για την “καταραμένη Δεξιά και τους Υπουργούς που υπηρετούν το κεφάλαιο και είναι μεσάζοντες των πολυεθνικών και των οπλικών συστημάτων”.

Ερώτημα:

Όταν πήγε στο Υπουργείο Άμυνας είπε σε κάποιον δημοσιογράφο που έβλεπε (π.χ.τον κ.Δήμο Βερύκιο) ότι βρήκα εδώ μεσάζοντα τον Ρωσσώνη που είναι γαμπρός του Παπακωνσταντίνου;

Όχι προφανώς . Γιατί αν το έλεγε στο Βερύκιο αμέσως θα το έγραφε στο Έθνος του Μπόμπολα.

Εκτός εάν…(Παρακάτω θα εξηγήσουμε το εκτός εάν…)

Ο Άκης όμως τότε ήταν απασχολημένος να μελετά μαζί με το Υπουργικό Συμβούλιο του Κώστα Σημίτη τη σωτηρία της ΑΓΝΟ. Της γαλακτοκομικής ντε της Θεσσαλονίκης εκεί ,όπου η κόρη του Άκη Αρετή αγόρασε σπιταρώνα παραλιακά, μια πόρτα με τον Λευκό τον Πύργο.

Η ΑΓΝΟ πωλούσε τότε προϊόντα καλά , έκανε και επενδύσεις καλές και οι πωλήσεις από τα 10 δις έφτασαν στα 20 δις. Δραχμές. 35 εκατομμύρια ευρώ κολλαριστά. Αλλά η τότε κυβέρνηση έκρινε ότι ο Οργανισμός της ΑΓΝΟ το τραβούσε το σώσιμο.Και βάλθηκε να τη σώσει την ΑΓΝΟ με τις τρομερές πωλήσεις.Την πέρασε μια βόλτα απο την Αγροτική Τράπεζα,έγινε το σώσιμο της Αρκούδας και τελικά σωσμένη την αγόρασε η ΚΟΛΙΟΣ.

Γιατί τα θυμηθήκαμε αυτά τώρα;Γιατί λέει η ΑΓΝΟ ξανάπεσε έξω και ξαναθέλει σώσιμο και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν…Εκεί είναι το μυστικό.Να βάλουν μπροστά με ΕΚΒΙΑΣΜΟ τους εργαζόμενους για να πουν “σκάστε και σώστε την”

Ο Άκης που ήταν (κι αυτός) Θεσσαλονικάρχης προέκυψε στην ιδιοκτησία της ΙΑΝΟΣ της γνωστής εταιρείας που πρωταγωνιστεί στα ΚΑΡΤΕΛ ,στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κλπ που γράψαμε και θα ξαναγράψουμε.

Τώρα εμείς ρωτάμε τον αρμόδιο Υπουργό και τον Άκη: Μήπως δεν ασχολιόταν επί υπουργίας του και πολύ με τον Ρωσσώνη και την καταραμένη Δεξιά γιατί ασχολιόταν με την ιδιοκτησία της ΚΟΛΙΟΣ και της ΑΓΝΟ;

Κοντολογίς: τίνος είναι Άκη και Υπουργέ σημερινέ η ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ; Ποιοι ακριβώς έχουν τις μετοχές;

Από την απάντηση θα δούμε και ποιος εκβιάζει ποιόν τώρα…

Επανερχόμενοι στο “Εκτός εάν” να θυμηθούμε ότι αυτός ο Ρωσσώνης είναι παντρεμένος με την κόρη του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου της Δεξιάς. Η οποία κόρη έχει δικηγορικό γραφείο με την άλλη κόρη. Ελενίτσα η μία Μαρινίτσα η άλλη. Η οποία άλλη είναι παντρεμένη με έναν Σικιαρίδη. Και τα τέσσερα ονόματα είναι αυτά που κόπηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ, την οποία παρέλαβε ο πρωτοξάδελφός της Γιώργος Παπακωνσταντίνου που πάει φουλ για το κελί 34 του Κορυδαλλού.Το 33 είναι πιασμένο από τον Άκη και το 35 από τον Καρούζο,το 36 από το Γαβαλά και το 32 από τον Βασιλάκο του ΕΟΤ.

Στη λίστα βέβαια της Λαγκάρντ περίοπτη θέση έχει και η οικογένεια Μπόμπολα στην οποία εργάζεται μια ζωή ο Δήμιος Βερύκιος.

Το “εκτός εάν»” εξηγείται.Μπορεί Άκης και Βερυκιος κατά τις πολλές συναντήσεις τους για τις ανάγκες της δημοσιογραφικής έρευνας να σκέφτηκαν ότι θα προσφέρουν πολλά στην κοινωνία αν κάνουν κυκλωτική κίνηση και τσακώσουν Μπόμπολα και Ρωσσώνη – Παπακωνσταντίνου μαζί.Και ώσπου να ολοκληρωθεί αυτή η κυκλωτική κίνηση(περί το 2069) να είχαν επιλέξει προσεκτική διαχείριση του θέματος Όχι προχειράτζικά πράματα τύπου Βαξεβάνη…

Γιάννης Ντάσκας

Keywords
Τυχαία Θέματα